,
Güncel 14.06.2018 13:44:22 0
FARKLILIKLARIMIZI KORUMALIYIZ

FARKLILIKLARIMIZI KORUMALIYIZ

Seçim çalışmalar kapsamında Oba Kır Bahçesinde mahalle muhtarlarıyla iftarda bir araya gelen Saadet Partisi (SP) Bursa Milletvekili adayı Fikret Bayram, “farklılıklarımızı koruyarak, aynı masa etrafında fikirlerimizi ifade ederek ama birlikte yol almak zo

Farklılıklarımızı korumalıyız

 

 

Önceki akşam düzenlenen iftar yemeğine SP İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, yönetim kurulu üyeleri, SP Bursa Milletvekili adayı Fikret Bayram ve mahalle muhtarları katıldı.

 

1 OYLA SEÇİLEMEMİŞ KARDEŞİNİZ OLMAK BENİ ÜZER

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan SP Bursa Milletvekili adayı Fikret Bayram, “Biz her ne kadar bir siyasal parti olsak da, bir siyasi partinin adayı olarak karşınıza çıkmış olsak da, Saadet Partisinde 2. Sıra milletvekili adayı olarak yoldayız ama sanırım burada siyaset konuşmamız çok uygun bir tavır olmaz. Yani muhalif cümleler ifade ederek, eleştiriler getirerek bir cümle kurmayı çok uygun görmem. Çünkü sizler böyle bir davete teşrif ettiniz. Bizleri onurlandırdınız. Bu güzelliktir. Bu birlik mesajının yansımasıdır. Yoksa bu sandalyelere oturmanın anlamı aynı fikri destekliyoruz anlamına gelmediğini çok net malumdur. Bunu da söylemek isterim. Ama gelmeniz bizi onurlandırmıştır, şeref vermiştir. Allah sizlerden razı olsun. Sizler nasıl ki, belli siyasi görüşlere sahip olmanıza rağmen görev aldığınız günden beri size gelen tüm gerek köy diye tabir ettiğimiz mahallelerde gerekse merkez mahallelerde hiç kimseyi yapacağınız hizmetle alakalı hangi siyasi partiden diye ayırmıyorsanız, güzel olan, doğru olan nasıl buysa, sanırım bizim de bugün burada daha çok birlik ve beraberliğe ait cümleler sarf etmemiz doğru olur. Yalnız sizin gidi değerli abileri görünce de, bir hususta dikkatiniz çekmek isterim. Biliyorsunuz yeni yasalarla birlikte seçim sisteminde de bir değişikliğe gidildi. Hatta biz bununla ilgili belli kesimlerce bazen eleştiriliyoruz. Bir ittifak hareketi söz konusu oldu. Şimdi artık seçime 2 parti gibi diyebiliriz. Bir diğer siyasi partinin barajı aşamaması söz konusu olursa, diğer partilerin barajı aşma sorunu kalmamış oldu. Bu seçim sistemi sayesinde. Yani sıfır baraj söz konusu. Şu saat itibariyle Saadet Partisinin bir baraj endişesi kalmamış oldu. Bu da ne demek; Saadet Partisi memleketin tamamında yüzde 1 oy alsa, ama bir bölgede yüksek oy oranıyla milletvekili seçilecek sayı da oy toplasa, o bölgeden milletvekili çıkarabilir hale geldi demek. Ben diğer yerlerle çok ilgilenemiyorum. Kendimle alakalı olanı söyleyeyim. 133-134 bin oy İnegöl´de Saadet Partisi adına 2´nci milletvekilini çıkarabilir görünüyor. Tabi bizim de bunu ifade etmemiz lazım ki, yarın 1 oyla seçilememiş kardeşiniz olmak beni üzer. Yani bu ittifakın sonucunda oylar bir siyasi partiden daha çok herkesin kendi verdiği yere gidiyor” dedi.

 

KAVGAYLA MEMLEKETİN GÜZEL İŞLER BAŞARMASI ZOR

Siyasette üslubun değiştiğini ifade eden Fikret Bayram, “Dil biraz sivrileşti. Yani birçok insan birbirine karşı özellikle yukarıdaki abiler, ablalar kelime seçimlerinde belki de evde kızımızla, oğlumuzla oturduğumuz yerde söyleyemeyeceğimiz şeylerle birbirlerine karşı ifadeler kullanıyorlar. Bunun çok doğru olmadığı kanaatindeyim. Siyasette kavgayla çok ileriye gidemeyeceğimizi düşünüyorum. Yine aynı şey sporda olmaya başladı. Artık özellikle büyük takımların taraftarları birbirleriyle maç sonunda kavga eder hale geldiler. Ya senin topçu bizimkine kafa attı, ama bak seninki de ötekine tükürdü. Siyasette kavga olduğu gibi, ne yazık ki artık sporda da kavga var. Survivor´da bile kavga var. En son Yemekteyiz diye bir program yapmışlar. Yemekteyiz programında insan ne olur diye düşünüyor; ya tuzu bir tutam atacaksın, domatesleri ince ince kıyacaksın, hafif ateşte kızartacaksın. Orada bile kavga ediyorlar. Hatta programın yapımcısı programına katılan birini kovmuş. Biz şunu söylüyoruz; siyasette kavgayla, sporda kavgayla, televizyonlarda kavgayla memleketin güzel işler başarması zor olur. Bundan dolayı farklılıklarımızı koruyarak, aynı masa etrafında fikirlerimizi ifade ederek ama birlikte yol almak zorundayız. İşte bu yol alma hususunda kardeşiniz olarak bende yola çıktım. Ben baba tarafından Muratbey´li, anne tarafından Hayriye´liyim. Ama aslen Bahçekaya´lıyım, çünkü hanım oradan. Bununla birlikte İnegöl´de gitmediğimiz köy kalmadı. Kimini siyasi sebeplerle ziyaret ettik. Ova köylerinin hepsinde bir işimiz oldu. Ben şunu ifade edebilirim; eğer Rabbim nasip ederse telefon numaramı aldığım günden beri değiştirmedim. Çözülmesi gereken bir işiniz olur, Ankara´da çözülmesi gerekir. Benim teklif edebildiğim tek şey şu; arabaya birlikte gideriz, Sivrihisar´a kadar ben sürerim, Sivrihisar´dan sonra direksiyona muhtarım geçer, ben o arada uyurum. Birlikte hangi sorun varsa, çözülmesi için gerek İnegöl´de gerekse Ankara´da eğer nasip ederse Cenab-ı Allah ben ancak bunun taahhüdünü verebilirim. Güzel işlerde bir olmayı temenni ediyorum. Rabbim şimdiden yaşayacağımız Ramazan Bayramını bize tam anlamıyla bir bayram etsin. 24 Haziran akşamı da inşallah memleketimize bir bayram olsun. İki bayramı yaşadıktan sonra eğer bu Fikret Bayram´da olur diyenler çoğalır da, bizi de vekil ettirirse 3 bayram bir arada olsun diyorum” şeklinde konuştu.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

Yarım asırlık dernek tek adayla kongreye gidiyor

2

Saadet Partisi Adayı Hasan Eroğlu çalışmalarına hız verdi

3

Merkez Parkın 200 Araçlık Otoparkı Hizmete Girdi

4

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

5

Başkan Aktaş, “Biz gençlerimize güveniyoruz”

6

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

7

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu