,
Ekonomi 13.03.2022 23:01:00 0
EVİMİZİ GEÇİNDİREMİYORUZ

EVİMİZİ GEÇİNDİREMİYORUZ

.

CHP İlçe Başkanı Kemal Torun, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İnegöl Taşıyıcılar Kooperatifini ziyaret etti. Kamyoncu esnafının, artan mazot fiyatları sonrasında kontak kapatma durumuna geldiğini belirten Kemal Torun, “Kanunların, kuralların, ehliyet sürelerinin, ceza puanlarının, K-1 belgelerinin, sosyal alanların vb. birçok sorun tespit ettik. Bir dokunup bin ah işittik” dedi. Torun sorunların çözümü için seçim istediklerini de sözlerine ekledi. Kemal Torun’un açıklaması şu şekilde;

MAZOTUN SIKINTISININ YANINDA YASALARDA VE KURALLARDA DA SIKINTI VAR

“Bugün ilçe yöneticisi arkadaşlarım ve belediye meclisi üyemiz Erkan Dönmez ile birlikte kamyon garajını ziyaret ettik. Ülkenin gelmiş olduğu bu noktada bir dokun bin ah işitmeye devam ediyoruz. Mazot fiyatlarında ki aşırı yükselişin yanında artan maliyetler nedeniyle iş yapamaz hale gelen kamyoncu esnafı, kontak kapatırsa ülke vatandaşının vay haline. SS 39 Nolu İnegöl Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Recep Portakal ve yönetim kurulu arkadaşları mazotun litresi oldu 22. 90 TL, kamyoncu mazot parasını çıkaramaz duruma geldi ama bizim en büyük sorunumuz mazottaki artışla sınırlı değil diyorlar. Biz 1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu’na göre çalışıyoruz ama Karayolu Taşıma Kanunun 4925 sayılı yasayla uyarlanmış. Bir tarafta Ticaret ve Sanayi Bakanlığının çıkarmış olduğu yasalar diyorlar. Hiçbiri bize gelip hiçbir mevzuatı anlatmış değil. Böyle tepeden çıkan yasalarla bizim sorunlarımız çözülemez ve aksine hep sorun olur. Başından beri yanlış K-1 belgeleri kamyoncuya ne getirdi ne yarar sağladı? Diye soruyorlar. Başkan yardımcısı cebinden çıkardığı belgeleri sehpanın üzerine atarak biri bana açıklasın bu belgeler ne? Biz bu belgeler için dünya para yatırdık ve her yılda yenilemek zorundayız diyerek açıklama istiyoruz bu belgeler ne işe yarıyor? Cezalardan başka bir yararını görmedik diyor. Fenni muayene bitiyor, K belgesi düşüyor. Allah aşkına K-1 belgesi neye yarıyor? Bunu biri bize anlatsın. Bu kadar para ödediğimiz bu K-1 Belgelerinin devredilmemeside bir sorun. Mazot, Vergiler, Bağ-Kur primi, trafik Sigortası, kasko, lastik, şoför maliyeti, yağ bakımları, arıza giderleri, otoban ve köprü giderleri v.s. gider fiyatları uçtu gidiyor yetişemiyoruz. Bir de lastik fiyatları ve bakım ücretlerine son aylarda peş peşe yüzde 100’ün üzerindeki zamlar nedeniyle kar etmeyi bırakın evlerine ekmek götüremeyecek duruma geldiklerinden bahsediyor kamyoncu esnafı.”

GERÇEK ENFLASYON ÇOK FARKLI “

Bunlar yetmiyormuş gibi kamyoncu esnafı, açıklanan enflasyona göre zam alıyor. Oysa hissedilen enflasyon çok farklı, enflasyon altında eziliyor esnaf, tüm emeği ile çalışanlar gibi. Türkiye’de lojistikler, nakliyeci ve kooperatiflerin birikmiş sorunları ve bu sorunların muhatapları neden gelecek ürünleri biliyor ve görüyor. Bu külfet neyin nesi anlamış değiliz. Bu veri okuma konusunu birde bu tevkifat fatura işini yapamaz, yapamayız diyorlar. Kaç kamyoncu bu sistemi kullanabilecek, yapabilecek? Kaç kişide akıllı telefon var bu sistemi yapmak için? Diye soruyorlar. “

EVİMİZİ GEÇİNDİREMİYORUZ

“Yılda 2 bin km yol yapan bir vatandaş da 5 ceza 20 puandan ehliyete el konuluyor. Biz nakliyeciğiz, 365 gün yoldayız. Ekmek paramızın dışında ülkemize katkı sağlıyoruz. Bize de 5 trafik cezası, her ceza 20 puandan 100 puanla ehliyetimiz alınıyor diyorlar. Size sormadan edemiyoruz Adalet bunun neresinde? diyorlar. Bize ya ceza puanı üst sınırını 200-300 puan yapısınlar ya da 5 puan 3 puan olarak düşürülsün. Biz bu ehliyet ve ceza puanı sistemi ile evimizi ailemizi geçindiremiyoruz. Ülke ekonomisine de katkı sunamayız diyorlar. Ülkemize KDV ödüyoruz ama bizim 69 yaşına geldiğimizde ehliyetlerimize el konuluyor ama başka hiçbir sektörde iş yerinin kapandığını gördünüz mü bugüne kadar? Ama bizim işimiz ehliyetimiz elimizden alındığında kapanıyor. Bu ülkede bu kadar yüksek akaryakıtın, bu kadar yüksek verginin devam etmesi, bu kamyoncu esnafını bitirme noktasına getirmiştir. Bu sistem bu şekli ile devam ederse kontak zaten kendi kendine kapanacak. Şoför yetişmiyor. Nakliyecinin sesini duyan yok”

HALKIN DİLİNDEN ANLAYACAK YÖNETİCİLER GEREKİYOR

“Ehliyet süresi yetmiyor. Ehliyet süremiz dolduğunda bir park yerimiz yok, bir dinlenme sosyal tesisimiz yok. İnegöl Kulaca ayrımına gelen kamyoncunun İnegöl’e 5 km kala ehliyet süresi 15 dakika ile ihlal oluyor ve şoföre 314 TL para cezası yazılıyor, 20 ceza puanı düşülüyor. İnegöl’de başka bir yakını veya arkadaşı giderek aracı İnegöl’e getiriyor. Bu külfeti ortadan kaldıracak yöntemler gerekiyor. Bunun gibi sıkıntıları yönetecek yöneticiler gerekiyor. Halkın dilinden çözüm üretecek, halkın içinden seçilmiş yöneticiler lazım. Mevcut sahadaki yönetiçiler ile konuşarak sesimizi duyuramıyoruz. Kurulan üst birlikler de sesimizi duyuramıyor. Yabancı lojistik firmalara peşkeş çekilmek istemiyoruz. Kamyoncu esnafına KDV ya da mazot indirimi gibi başka alternatifler üretilmesi gerekiyor. Kooperatifler desteklenmeli İlçe yönetimi olarak bizi sıcak karşılayan gönül rahatlığı ile sorunlarını paylaşan CHP'sinden sonuç bekleyen nakliyeci dostlarımıza teşekkür ediyoruz ve bir an önce sorunlarını çözmek için seçim diyoruz. “


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 17.7 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.9 ° / 9.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.1 ° / 9.4 ° Şiddetli yağmurlu
1

439 Üyeden 47 Milyon $ İhracat

2

İnegöl'ün Yeni Milli Eğitim Müdürü belli oldu

3

İnegöl'de işçiler için yürüdüler

4

Hayatımın renkleri resim sergisi

5

Bursa İnegöl'de operasyon böyle yapıldı

6

Bursa’da ulaşım yarın ücretsiz

7

“Tüm Çalışanlarımıza Emek Ve Gayretleri İçin Teşekkür Ediyorum”