,
Güncel 1.03.2019 12:07:31 0
ERASMUS+ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMLI ZİYARET

ERASMUS+ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMLI ZİYARET

AYRINTILAR>>>

Erasmus+ programı kapsamında 24 Şubat´ta Avusturya´ya gidecek olan Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Meslek Okulu´nun proje katılımcısı Öğrencileri ile sorumlu yönetici ve Öğretmenleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican´ı ziyaret etti.

 

Ziyarette proje ile ilgili bilgi veren okul müdürü Mustafa Öztürk; 2018 teklif çağrısı döneminde okul proje ekibinin hazırladığı “Engelli Öğrencilerin Mobilya Onarımı ve Montajı Yapma Beceri Eğitimi” isimli projelerinin Ulusal Ajans tarafından desteklenmeye değer bulunduğunu hatırlatarak, ERASMUS + programı kapsamında 24 Şubat 2019 – 09 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek birinci hareketlilik sürecinde 3 öğretmenin rehberliğinde Avusturya´da bulunan Loackerhuus Lebenshilfe Vorarlberg GmbH isimli kurumda staj yaparak mesleki gelişimlerine katkıda bulunacak 8 özel eğitim öğrencisi ile ilçe milli eğitim müdürünü ziyarete geldiklerini söyledi.

 

Okul müdürü Mustafa Öztürk yaptığı açıklamada; Katılımcı öğrencilerin, hareketlilik sürecinde edinecekleri mobilya ürünlerinin bakımı, onarılması ve montajı becerilerinin yanı sıra, mesleki, kişisel ve sosyal gelişimleri ile hayat boyu öğrenme sürecine de katılmış olacaklarını, edindikleri bu beceriler sayesinde, özel eğitim öğrencilerinin iş gücü piyasasında yerini alarak ekonomik bağımsızlık kazanmalarının sağlanmış olacağını dile getirdi. Ayrıca, hazırlık faaliyetleri kapsamında katılımcı öğrencilerin ev sahibi ülke insanları ile iletişim kurmayı da öğrenerek, farklı kültürden insanlarla kolay iletişim kurma ve birlikte yaşama becerilerini edinmiş olacaklarını söyledi. Ülkeler arası işbirliğinin kullanılarak mesleki eğitim sistemleri ile uygulamalarında kalitenin geliştirilmesini, yeniliklerin teşvik edilmesini ve mesleki eğitimin Avrupa boyutunun güçlendirilmesini amaçlayan bu program kapsamında, ikinci hareketliliğin 8 kişilik başka bir özel eğitim öğrencileri grubuyla 7 Nisan-20 Nisan 2019 tarihleri arasında Almanya´nın başkenti Berlin´e gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

/resimler/2019-3/1/1213151860415.jpg

               

İlçe milli eğitim müdürü Fatih Bilican; “Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Meslek Okulu, ilçemizdeki hafif düzey zihinsel engelli gençlerimize hem özel eğitim hem de mesleki eğitim veren okul olması bakımından ayrı bir öneme sahip. İlçemizde güzel çalışmalar yapan eğitim kurumlarımızdan birisidir. Geçtiğimiz iki yılda sanayide beceri eğitimine devam eden öğrencilerin çalışma ortamında karşılaşabilecekleri zorlukların önüne geçmek ve onlara güvenli bir çalışma ortamı hazırlamak için işletmelerdeki çalışanların farkındalıklarını arttırmaya yönelik projeler yürütmüşlerdi. Bu yıl da okul proje ekibinin hayata geçirdiği ERASMUS+ Programı kapsamındaki bu proje ile 8 özel eğitim öğrencimizin yurtdışına giderek mobilya alanında eğitim alarak becerilerini geliştirecek olmalarından dolayı memnuniyet duyduk. Uzman öğretmenlerinin rehberliğinde Avusturya´da 14 gün boyunca staj yaparak eğitim alacak olan ziyaretimize gelen bu özel eğitim öğrencilerimizin ziyaretlerinden çok mutlu oldum. Avusturya´da alacağınız eğitimlerin ve kazanacağınız becerilerin okuldan mezun olduktan sonra kendi ayaklarınız üstünde durmanıza yardımcı olmasını diliyorum. Allah hayırlı yolculuklar versin. İnşallah sağlıcakla gidip gelirsiniz” dedi.

 

Ziyarete katılan özel eğitim öğrencileri, okullarındaki Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Atölyesinde yaptıkları dekoratif ahşap kutuyu ilçe milli eğitim müdürü Fatih Bilican´a takdim ettiler.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 23.1 ° / 10.1 ° Güneşli
  • Cuma 18.5 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
1

İnegöl Okyanus kolejinde 23 nisan etkinliği

2

MODEF’e 23 Nisan’da Rekor Ziyaret

3

Milli Takımın Yarısı İnegöl’den

4

Okul Sporları Yarışmasında İnegöl Belediyespor Farkı

5

İnegöl’de 23 Nisan Bir Başka Güzel

6

İnegöl Arıcılığında Yeni Dönem Başladı

7

Zemci Şahin’den 23 Nisan Mesajı