,
Ekonomi 12.02.2018 13:08:38 0

EKSTRA BİR HAREKETLİLİK YOK

İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, 2018´in 2017´den daha bol gelirli olacağını düşünmediğini belirterek, “İş yapan kesimler var, ama buradan elde edilen gelir tabana inmiyor” dedi.

Piyasalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, “Ülke olarak baktığımızda bir süreç yaşıyoruz. Terör belasını yok etmeye çalışıyoruz. Milletçe her zaman devletimizin yanında olduk, devlet de bizim yanımızda oldu. Şehitlerimizden Allah rahmet eylesin, milletleri için canlarını veriyorlar. Eşlerimiz, dostlarımız her an dua ediyorlar. Gönlümüz terörün bitmesinden yana. Bunun ekonomiye yansımasına baktığımızda iç piyasada paranın maliyetinin yükselmesine sebep oluyor. İç piyasaların çok durgun olduğunu söylemek doğru değil ama insanlarda mutsuzluk gözle görülür seviyede… Ne yapabiliriz noktasına baktığımızda çarşı esnafı olarak her zamanki hizmetimizi sürdürüyoruz. Genel fiyatlar anlamında iş olarak 2018 yılında standart bir iş görülemedi. Sıkı para politikası uygulandığını düşünüyoruz. Gelecek adına umutsuz değiliz. Giderlerimizde eksiklik yok fakat genel olarak gelirlerde de fazlalaşma yok. Bir çarşı esnafının, tüccarın kendini muhafaza etmesi, hayatını idame ettirmesi çok önemli. Bu dönem geçecektir. Afrin´de bulunan ordumuz muzaffer olacaktır. Daha önceki yıllarda ülkemizin yaşadığı savaş şartlarını da biliyoruz. Böyle şeyleri topluma hissettirmiyorlar. Umudumuzu kaybetmemeliyiz. Başka bir kaynakla yatırım yapmak büyük risktir. Başkanlık seçimine kadar daha tutarlı olmalıyız, yatırımlarımızı gözden geçirmeliyiz. Bu dönem biraz daha bekleme dönemi… Genel olarak bakıldığında iş yapan kesim belli, bunun çarşıya yansıması çok zor, gelir tabana inmiyor.”

 /resimler/2018-2/12/1319323198712.jpg

EKSTRA BİR HAREKETLİLİK YOK

“Altın fiyatları tabanı çizdi. Bu tabanın altına inmiyor. Bazı işadamlarımız harekâttan sonra dövizde oynamalar olacağını öngördüler, tedbir aldılar ama bu yaşanmadı. Devletimizin güçlü olmasından kaynaklandı. Devletin kararlılığını gördük. 2018´in 2017´den daha bol gelirli olacağını düşünmüyorum. Kendini muhafaza edebilen, giderlerini çıkarabilen, ödemelerini zamanında yapabilen esnaf iyi esnaftır. Durağanlığı anlamalıyız. Şubat´ın ortasına geldik, geçen sene Şubat ayına göre bir gerileme olduğunu görüyoruz. O zamanlar daha hareketliydi. Altın satışlarında hareketlilik yaşanmıyor. Ekstra bir hareket gözükmüyor” ifadelerini kullandı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cumartesi 15.9 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 4.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.6 ° Güneşli
1

Bursa'da yaralı leyleğe jandarma şefkati

2

Korkmaz ailesinin acı günü

3

İnegöl Trafiğine MODEF Düzenlemesi

4

inegöl'de sandalye fabrikasında yangın

5

Yangın Kontrol Altına Alındı

6

İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı

7

İnegöl'ün 2023 yılı dış ticaret rakamları belli oldu