,
Güncel 18.01.2019 10:24:30 0
DİNAMİK, YAŞAYAN BİR ŞEHİR VAR

DİNAMİK, YAŞAYAN BİR ŞEHİR VAR

Ayrıntılar>>>

İnegöl Belediyesi´nin her hafta Cuma sabahı farklı bir camide düzenlediği “Bereket Sofrası Halk Günleri” etkinliği, bu hafta Fatih Camisinde gerçekleştirildi. Burada mahalle sakinleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Alper Taban, adaylık sürecinin tamamlandığını hatırlatarak; “Allah nasip etti AK Parti´nin İnegöl Belediye Başkan Adayı olarak bizlere görev tevdi edildi. Şunu canı gönülden söylüyorum, gönlünüz müsterih olsun. Allah´ın izni ile bu kadrolar millete hizmet etmek için kuruldu. Zerre şüpheniz olmasın” dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban´ın her hafta Cuma sabahı gerçekleştirdiği “Bereket Sofrası Halk Günleri” etkinliği devam ediyor. Her Cuma sabahı farklı bir camide sabah namazının kılınması ve ardından simit, zeytin, peynir ile kahvaltı yapılarak şehrin idarecilerinin burada halkla bir araya gelmesini sağlayan Bereket Sofrası, bu hafta Fatih Camisinde kuruldu. Vatandaşların sorunlarını ilk ağızdan idarecilere iletme imkanı sağlayan Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğine, cami cemaatinin ilgisi de yoğun oldu.

MAHALLELİ TALEP VE ÖNERİLERİNİ BAŞKANA İLETTİ
Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, AK Partili yöneticiler ve meclis üyelerinin de katıldığı Bereket Sofrası buluşmasında, sabah namazının kılınmasının ardından caminin karşısında bulunan Oyder lokalinde hazırlanan kahvaltıya geçildi. Burada vatandaşla birlikte simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, bölgenin sorunları da masaya yatırıldı. Vatandaşlar mahalleleri hakkındaki talepleri ilk ağızdan Başkan Alper Taban´a iletme fırsatı buldu.

“DİNAMİK, YAŞAYAN BİR ŞEHİR VAR”
Kahvaltının ardından yapılan dualar sonrası Belediye Başkanı Alper Taban, cemaate hitaben bir konuşma yaptı. Taban, “Bugün sabah namazımızı Fatih Camimizde kılalım ve bereket soframızı da Oyder´in lokalinde kuralım istedik. AK Parti İlçe Başkanım, meclis üyelerimiz ve yöneticilerimizle beraber, çalışma arkadaşlarımızla, Başkan Yardımcılarımızla birlikte bugün soframızı burada kurduk. Öncelikle burada olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Cami cemaatimiz maşallah bugüne kadar yaptığımız organizasyonlar içerisinde en kalabalıklarından bir tanesi olduğunu söyleyebilirim. Cuma sabahları yaptığımız bu buluşmada, her hafta bir mahallemizde vatandaşlarımızla bir araya gelerek hem namazlarımızı birlikte kılıyoruz hem de beraberinde çay, zeytin, peynir ve simit ile kahvaltımızı birlikte yapıyoruz. Tabi burada çay simit bahane. Hem namazlarımızı eda ederken bir yandan da sizlerle bir araya gelmeye çalışıyoruz ki şehrimizin sorunlarını, eksiklerini, problemlerini sizlerden alalım. O muhitte yaşadığımız sıkıntı ve sorunlar mutlaka bizim tarafımızdan tespit ediliyor ancak dinamik, yaşayan bir şehir var. Bu şehirde yaklaşık 300 bin nüfusa sahibiz. Hal böyle olunca tabi ister istemez yaptığınız iş de bozuluyor veya yapamadığınız işler de oluyor” dedi.

“BU KADROLAR MİLLETE HİZMET ETMEK İÇİN KURULDU”
Göreve gelmesinin ardından bugüne kadar geçen sürede eksik ve aksakları bir bir tespit ettiklerini ifade eden Taban, “Tabi artık biraz daha rahat ifade edebiliyoruz bizim de aday adaylığı sürecimiz artık kesinleşti. Allah nasip etti AK Parti´nin İnegöl Belediye Başkan Adayı olarak bizlere görev tevdi edildi. Ben Cumhurbaşkanımızdan tutun da partimizin tüm karar vericilerine teşekkür ediyorum. Şunu canı gönülden söylüyorum; gönlünüz müsterih olsun. Allah´ın izni ile bu kadrolar millete hizmet etmek için kuruldu. Zerre şüpheniz olmasın. Sizin eksiğiniz bizim eksiğimiz. İmkanlar nispetinde, hatta ve hatta imkanları zorlayarak önümüzdeki 5 yıl içerisinde şehrimizi öncelikle alt yapı olmak üzere, altını çizerek söylüyorum şehrimizin alt yapı eksiğini öncelikli olarak Büyükşehir Belediyemizin de marifetiyle gerçekleştirmeye çalışacağız. Tabi bunun ne kadarını hayata geçirebileceğiz, şuanda planlamasını yapıyoruz. Her yağmurda su baskınları, su birikintileri oluyor. Evlere sular girebiliyor. Bunları gidermek için yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyonu yenilemeyi hedefliyoruz. Tabi bununla da yetinmeyeceğiz, mahallemizin yeşil alan, kaldırım, tretuvar, otopark, çocuk parkı, ulaşım başlığı gibi pek çok önemli konuyu planlayarak çok daha güzel hale getireceğiz” açıklamalarında bulundu.

“ŞEHİR YÖNETİMİNDE VATANDAŞIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”
Konuşmasında önemsediği konulardan bir tanesinin de vatandaşın şehir yönetimine yardımcı olması olduğunu vurgulayan Alper Taban, “Bu ne demek? Şu demek; gittiğim gördüğüm, güzel, gelişmiş şehirlerde vatandaş da şehrin yönetimine ortak oluyor. Bu nasıl oluyor? Gördüğü eksik ve aksakları, sorunları o şehrin belediyesine iletiyor. Polisi ilgilendiren konuysa polise, başka bir kurumu ilgilendiren konuysa o kuruma iletiyor. Görüp de görmezden gelmiyor. Bu vatandaşlık görevidir. Sizlerden ricam, bu ve benzeri konuları tespit ettiğinizde 153 hattımıza iletirseniz biz de size en kısa sürede dönüş yaparak oradaki ihtiyacı gidermeye çalışırız. Bunu yaparsak sorunları daha hızlı çözebiliriz. Bunun için ekipler oluşturduk. İçerideki hareket kabiliyetimizi arttırarak daha hızlı dönüşler yapmak istiyoruz. Bize bu konuda yardımcı olun. Biz ekip olarak çözüm üretmek için gayretliyiz. Nerede ne sorun varsa bunları bir bir çözmek istiyoruz” şeklinde konuştu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

Başkan Aktaş, “Biz gençlerimize güveniyoruz”

2

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

3

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

5

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

6

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

7

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası