,
Güncel 7.10.2019 14:34:00 0
DİN GÖREVLİLERİ ZİYARET ETTİ

DİN GÖREVLİLERİ ZİYARET ETTİ

Ayrıntılar>>>

Belediye Başkanı Alper Taban, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında İnegöl Din Görevlileri Derneği’ni ziyaret etti.

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası, geçtiğimiz hafta düzenlenen farklı etkinliklerle kutlandı. Bugün haftanın son gününde Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Din Görevlileri Derneği’ni ziyaret etti.

İnegöl Müftüsü İsmail Hatipoğlu’nun katıldığı ziyarette, din görevlilerine İnegöl Belediyesi tarafından ikramlarda bulunuldu. Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette konuşan Müftü İsmail Hatipoğlu, “1-7 Ekim tarihleri arası bir zaman Camiler Haftası olarak kutlanan ve bugün Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanıyor. Tabi bu gibi haftaların, günlerin belli amaçları var. Sadece camiler ve din görevlileri haftası değil, farklı meslek gruplarında da bir farkındalık oluşturmak veya bu meslek gruplarında çalışan insanlara dikkat çekmek adına böyle haftalar düzenleniyor. Bizde de bu hafta din görevlilerimiz ve camilerimizle ilgili programlar düzenleniyor. Bugün de haftamızın son günü. Ancak bizim için aslında her gün camiler ve din görevlileri haftasıdır” dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise “Bir vesileyle bir araya geldik. Geçtiğimiz yıl da yine aynı yerde buluşmuştuk. Camiler ve din görevlileri haftası kapsamında tertip edilen bir günde bunu konuşuyoruz ama hatırlamak ve hatırlanmak güzel şeyler. En azından bir şeylerin konuşulmasına da vesile oluyor. İnegöl Belediyesi sadece kendi hizmet alanında değil, diğer kurum ve kuruluşlarla ilgili de hizmet ediyor. Bunları yaparken şu duyguyla hareket ediyorsunuz; şehir hepimizin, bu kaynaklar milletimizin. Bunları kullanırken de kendi kişisel tercihlerimizi değil işin aciliyeti, önemi, ihtiyaçlara göre bu kaynakları aktarmaya çalışıyoruz. Zannetmiyorum ki elimizin değmediği bir yer olsun. İnsanlar bir faaliyet yapacaksa bile akla ilk gelen şehrin belediyesi. Bizler de gelen insanların taleplerini dinleyerek kendi önceliklerimizi de belirleyip destek olmaya çalışıyoruz. Hocalarımız da bizler için çok kıymetli. Hakikaten yaşanan sorunlara baktığımızda meseleyi anlamadığımızı da görüyorum. Bir insan dünyada niçin vardır, nereden geldi nereye gidiyor? Bunları sağlıklı bir şekilde anlamış olan kişi inanıyorum ki bu hatayı da yapmayacaktır. En basitinden temizlik meselesinde olduğu gibi farkında olmayarak yaptığımız hatalar var. Buralarda ben kurumumu ilgilendiren konularda olabildiğince ekibimizle çalışıyoruz ama bizim dışımızda emniyetin de yapacağı işler var, hocalarımızın da yapacağı işler var. Sizlerin de ne kadar önemli bir iş yaptığınızın farkındayız. Kurumlarımızın da çok şükür belirli kaynakları var. Ancak bu kaynakları dikkatli kullanmaya gayret ediyoruz. Ben tekrar bugün vesilesiyle sizlere bundan sonraki yaşamınızda sağlık, sıhhat ve huzur diliyorum” diye konuştu.

Ziyarette din görevlileri Başkan Taban’a sorularını da iletme fırsatı buldu. Karşılıklı istişareler ve fikir alışverişinde bulunuldu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

Yarım asırlık dernek tek adayla kongreye gidiyor

2

Saadet Partisi Adayı Hasan Eroğlu çalışmalarına hız verdi

3

Merkez Parkın 200 Araçlık Otoparkı Hizmete Girdi

4

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

5

Başkan Aktaş, “Biz gençlerimize güveniyoruz”

6

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

7

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu