,
Güncel 28.05.2018 17:58:10 0
DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

İnegöl Müftülüğü tarafından 65 Kur´an Kursu´nda eğitim gören öğrenciler arası düzenlenen 6 yarışmada derece alan öğrencilere ödülleri verildi.

İnegöl Müftülüğüne bağlı 65 kuran kursunda eğitim gören 100 öğrenci, 6 farklı kategoride yarıştılar. “Dini bilgiler”, “Kuran-ı Kerimi Güzel okuma”, “40 ayet ezberleme”, “veda hutbesi ezberleme”, “El Esmaül Hüsna” ve “40 ayet ezberleme” yarışmalarında derece alan 24 öğrenciye ödülleri verildi.

 

Sani Konukoğlu camiinde düzenlenen yarışmanın ödül töreninde konuşan Müftü Kazım Güzel, “Hepiniz Mübarek Ramazan gününde çok önemli bir amaç uğruna camide cem oldunuz. Böyle güzel bir amaç uğruna bir araya gelmenizden dolayı teşekkür ediyorum. Biz İnegöl Müftülüğüne bağlı Kur´an Kurslarımız arasında 6 tane yarışma düzenledik. Dini Bilgiler Bilgi Yarışması, Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma, 40 Ayet Ezberleme ve Okuma Yarışması, 40 Hadis Ezberleme ve Okuma Yarışmamız, Veda Hutbesi Ezberleme ve Okuma Yarışması ve son olarak da El Esma-ül Hüsna Yarışmamızdır. 6 yarışmayı İnegöl Müftülüğüne bağlı 65 Kur´an Kursu öğrencilerimizden katılanlarla gerçekleştirmiş olduk. İlk 3´e girenlere ne hediye vereceğimizi bile söylemedik, bu işi Allah için yapsınlar dedik. Yarışmaya katılındı, dereceler elde edildi. Bu kardeşlerimize ne hediye edelim diye düşündük. Asıl hediyeyi Cenab-ı Hakk verecek ama biz de bir ödül vermek istedik. Kur´an Kursu hocalarımızla istişare ettik. Bize bir teklif getirdiler. Müslümanların aşırı dünyevileşmesinden kaynaklanan altına ve benzeri şeylere tepkim var, hediyelerin kitap ve benzeri olup manevi değerinin olması gerektiğini düşündüm. Birincilere 5 ciltlik Kur´an-ı Kerim tefsiri, ikincilere 2 ciltlik diyanet ilmihali, üçüncülere de El Esma-ül Hüsna diye bildiğimiz kitabı hediye edelim dedik. Ayrıca birincilere 500´er, ikincilere 200´er, üçüncülere de 150´şer lira para hediyesi verelim dedik. Bugün bu yarışmadaki kardeşlerimizin hediyelerini vereceğiz. Programa katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından yarışmaların şampiyonlarına kuran yolu tefsiri ve 500´er Lira, ikincilerine İlmihal ve 200´er TL, üçüncülerine El Esmaül Husna ile 150´şer TL hediyeleri verildi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

2

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

4

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

5

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

6

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

7

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor