,
Güncel 11.01.2019 12:27:44 0
ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ

ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ

Ayrıntılar>>>

Hayvanların korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini bilerek çalışmalarına aralıksız devam eden İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 2018 yılı içerisinde ortaya koyduğu hizmetleri ile can dostların her zaman yanında olmayı başardı.

Gönülden bağlı olunan İnegöl´ü her alanda örnek bir bir kent yapmak için var gücüyle çalışmalarına aralıksız devam eden İnegöl Belediyesi, en az insanlar kadar hayvanların korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini bilerek ortaya koyduğu çalışmalar ile can dostların her zaman yanında olmayı başarıyor. Hayvan dostu bir belediye olarak can dostların her türlü ihtiyacını gideren, onlara şefkat eli uzatan Veteriner İşleri Müdürlüğünün 2018 yılı içerisinde ortaya koyduğu faaliyetler hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bizler yaratılanı yaratandan ötürü seviyor, şehrimizin yaşamaktan mutluluk duyulan bir kent olgusu kazanması için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çalışıyoruz. Her canlının önemini bilerek, bir canlının canının yanması bize olmuş kabul ederek hizmetlerimizi bu düsturla yapmaya çalışıyoruz. Hayvan dostu bir belediye olarak can dostlarımızın her zaman yanındayız” dedi.

ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ
Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak 2 veteriner hekim ve 6 yardımcı personel ile tüm gücüyle can dostları için çözüm odaklı çalıştığına vurgu yapan Başkan Taban; “Can Dostlarımıza modern ve konforlu bir mekanda hizmet vermek adına Karalar-Halhalca Mahallesi yolu üzerinde doğayla iç içe, yeşillikler içerisinde Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezimizi konuşlandırdık. Tüm personelimizle yeni yerimizde hizmet vermeye başladık. Merkezimizde hem sokak hayvanlarına hem de sahipleri tarafından terkedilen hayvanlara gerek barınak, gerekse aşı ve tedavi noktasında hizmet verilmekte. İnşallah yakın zamanda da bu güzel ve nezih merkezimizin açılışını gerçekleştireceğiz. 7/24 can dostlarımız için hizmet veren Veteriner Müdürlüğümüz; 2018 yılı içerisinde HEM Çözüm Merkezi hem Cimer(Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) üzerinden olmak üzere merkezimize telefon ile gelen şikayetlerle birlikte toplamda 4859 şikayeti ivedi bir şekilde çözüme kavuşturmuştur” şeklinde konuştu.

350 KISIRLAŞTIRMA VE 260 SAHİPLENDİRME
Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinde 2018 yılında can dostlarına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Taban, “Merkezimizde 350 kedi ve köpek kısırlaştırılarak tüm aşıları yapılmıştır. Can dostlarımıza küpe ve çip takılarak alındıkları ortama bırakılmıştır. 185 köpek ve 75 kedinin sahiplendirildiği merkezimizde bu konuda hayvan sever derneklerimizle özellikle Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği(İDOHA) ile irtibat halindeyiz. Merkezimizde can dostlarımıza ilk müdahale tarzında tedavi ile 1112 yumuşak doku ve ortopedi ameliyatı da gerçekleştirdik. Ayrıca yabani hayvanlara da merkezimiz kucağını açmaktadır. Bu manada şimdiye kadar çeşitli yabani hayvanların her türlü tedavisini de gerçekleştirdik. Ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya ve Yenişehir ilçesinden getirilen hayvanlara ortopedi operasyonları da yapılmıştır.”

4 EKİM “DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ”
Can dostlarımızı unutmama adına Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinde 4 Ekim “Dünya Hayvanları Koruma Günü” etkinliğinin düzenlendiğini belirten Taban, “Bu gün dolayısıyla farklı okullardan gelen öğrenciler merkezimizi ziyaret ettiler. Geleceğimiz olan çocuklarımızın can dostlarımızı daha yakından tanımaları, hayvanlara karşı daha duyarlı olmaları ve onlara karşı sevgilerini daha da arttırmalarını sağlayan bu etkinlik bizler için çok önemli” ifadelerini kullandı.

PİSİ BAHÇE KEDİ YAŞAM MERKEZİ
Can dostlarının her zaman yanlarında olmak için uğraş verdiklerini belirten Taban; “Hikmet Şahin Kültür Parkı içerisinde sokak kedilerimiz için hazırladığımız ‘Pisi Bahçe Kedi Yaşam Merkezi´nin periyodik bakımları hayırsever vatandaşlarımızla beraber yapılmaktadır. Merkezimizin, kediler için sadece sığınma alanı değil rahatça gezip dolaşacakları, oyun oynayabilecekleri yaşam ve oyun parkı olmasıyla Türkiye´de bir ilk olma özelliği de taşıdığını özellikle vurgulamak isterim.”

KURBAN KESİM KURSU
Her yıl düzenli olarak Müftülük, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa açılan Kurban Kesim Kursunun 2018 yılında da uygulamalı olarak gerçekleştirildiğini belirten Taban; “Teori bilgilendirmeden sonra uygulamanın mezbahada yapıldığı kursu başarı ile tamamlayan 32 kişiye kasaplık eğitim sertifikası verilmiştir. Ayrıca kurban bayramı dolayısıyla İlçemizde kurulan kurban kesim alanlarının kontrolleri de yapılmıştır. Şunu da belirtmek isterim ki Kurban Bayramı sebebiyle hayvan pazarındaki büyükbaş hayvanların gebelik muayenesi yapılırken ve bunun sonucunda gerekli önlemlerin alındığını” ifade etti.

“ÖNCELİĞİMİZ HALK SAĞLIĞI “
Halk Sağlığının olmazsa olmaz konulardan biri olduğuna vurgu yapan Başkan Taban, “Bu konuda çok hassas bir şekilde adımlar attığımızı buradan dile getirmek istiyorum. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz, Zabıta Müdürlüğümüz ile birlikte fırın, kasap, okul kantinleri, içkili lokanta ve balık tezgâhlarının rutin kontrollerini yapmaktadır. Ayrıca temizlik işleri müdürlüğümüz marifetiyle Hayvan pazarımızın temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinin her 15 günde bir yapıldığını buradan özellikle belirtmek isterim” dedi.

CAN DOSTLARIMIZ İÇİN SICACIK BİR YUVA 
Can dostlarımıza modern ve konforlu bir mekan olacak Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezini çok yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğiz diyen Taban, “9 Aralık 2016 tarihinde temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi Projemizi çok önemsiyoruz. Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezimizi doğayla iç içe, yeşillikler içerisinde şehrin kuzey batısında, yeni İnegöl´ün üst kısmında şehri de asla etkilemeyecek bir yerde konuşlandırdık. Merkezimiz Karalar-Halhalca Mahallesi yolu üzerinde 2 etaplı bir proje. Birinci etap 6 bloktan oluşuyor. Toplam 1170 metrekare inşaat alanına sahip alanda; İdari Bina, Hayvan Hastanesi, Köpek Tedavi Ünitesi, Kedi Evi, Yavrulu Hayvan Tedavi Ünitesi ve şehrimizde bazen göze çarpan başıboş atlar için de At Ahırı mevcut. Yaklaşık 38 bin metrekarelik alana sahip merkezimizin bahçe ve çevre düzenlenmesi ile örnek bir proje olacak. İleri bir tarihte yapılması düşünülen ikinci etapta ise; birinci etaba ilave olarak İdari Bina, Köpek Tedavi Ünitesi, Yavrulu Hayvan Tedavi Ünitesi olmak üzere toplamda 680 metrekare alan mevcut olacak. Şunu belirtmek isterim ki Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak yeni yapılan Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinin inşaatı için Tarım ve Orman Bakanlığından %40 Hibe alınarak belediyemize yaklaşık 540 bin TL kazandırılmıştır. Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinin şehrimize artı bir değer katacağına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Taban son olarak; “Hayvan dostu bir Belediye olarak en az insanlar kadar hayvanlarında korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini bilerek çalışmalarımızı aralıksız yürütüyoruz. Bunun yanında Can dostlarımız için İlçe halkımızın daha duyarlı davranmaları noktasında bize yakışan davranışların hassasiyetle yerine getirilmesi gerekliliğini de buradan özellikle ifade etmek istiyorum” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

2

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

4

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

5

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

6

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

7

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor