,
Güncel 20.07.2019 09:43:00 0
COŞKU SÜRÜYOR

COŞKU SÜRÜYOR

Ayrıntılar>>>

İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 32’ncisi düzenlenen Uluslararası Kültür Sanat Festivali yerel derneklerin halk dansları ekiplerinin gösterileriyle devam etti. Kültür şölenine dönüşen festivalde, yağış nedeniyle Çarşamba akşamı yapılan gösteriler kapalı spor salonunda gerçekleştirildi.

İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 32’ncisini düzenlediği Uluslararası Kültür Sanat Festivali, tüm hızıyla sürüyor. 13 Temmuz Cumartesi günü yapılan kortej yürüyüşü, çadır etkinliklerinin açılışı ve halk dansları ekiplerinin gala gösterileriyle startı verilen festival, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri nedeniyle verilen bir günlük aranın ardından kaldığı yerden devam ediyor. Kültür şölenine dönüşen festival, Çarşamba akşamı 9 yerel derneğin halk dansları ekiplerinin gösterileriyle devam etti. Gösteriler yurt dışından 11 konuk ekip yer alırken, İnegöl’de kendi kültürlerini yaşatma adına çalışmalarını sürdüren 10 farklı yerel derneğin halk dansları ekipleri de renkli görüntülerin yaşanmasına sebep oluyor.

İNEGÖL YEREL EKİPLERİN ŞOVLARIYLA RENKLENDİ
Festivalin dördüncü günü yerel halk dansları ekiplerinin gösterileriyle devam etti. Hava muhalefeti nedeniyle İlçe Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen gösterilere ilçe halkının ilgisi yoğun oldu. Salonun büyük bölümünü dolduran vatandaşlar, yerli ekiplerin coşkulu şovlarıyla unutulmaz bir gece yaşadı. Gösterileri Belediye Başkanı Alper Taban başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve yurt dışından gelen delegasyonlar da takip etti. 21.00’da başlayan gösteriler gece 23.30’a kadar sürerken, coşku bir an olsun eksilmedi.

YERLİ EKİPLERE HEDİYELERİ TAKDİM EDİLDİ
10 farklı ekibin gösterilerini sunduğu gecede; İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Bal-Göç Kültür Derneği, Bosna Hersek Kültür Derneği, Ertuğrulgazi Kültür Derneği, Rumeli Kültür Derneği, Ahıska Türkleri Kültür Derneği, Bayburtlular Kültür Derneği, Çerkes Adige Kültür Derneği, Kafkas Folklor ve Kültür Derneği ile Şavşatlılar Kültür Derneği sahne aldı. Gösteriler ilgiyle takip edilirken, yerli ekiplere sundukları şovların ardından katılımlarından dolayı plaket ve tüm ekiplere 1500’er TL’lik hediye çeki takdim edildi.

Gösteriler sonunda tüm ekipler sahnede bir araya geldi. Burada Belediye Başkanı Alper Taban tarafından ödülleri takdim edildi. Sahnede kısa bir selamlama konuşması da yapan Başkan Taban, “Organizasyonumuzda artık yarıya geldik, sona doğru ilerliyoruz. Hava muhalefeti nedeniyle bu akşam yer değişikliği yapmak durumunda kaldık. Sizlere bu güzellikleri yaşatmaya devam edeceğiz. Burada hazır bulunan tüm derneklerimize teşekkürü borç biliyorum. Ekiplerimize de güçlü bir alkış istiyorum. Beraberinde çok kıymetli kültür komisyonu üyelerimiz var. Emek verdiler, çok teşekkür ediyorum. İnşallah yarın akşam Altın Mobilya Halk Dansları Yarışmasının finalini gerçekleştireceğiz. Yine çok güzel gösteriler izleyeceğiz. Bizim için tüm ekipler birinci ancak jüri aralarından bir birinci çıkaracak. Tüm ilçe halkımızı o muhteşem gösteride de görmek istiyoruz” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

2

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

4

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

5

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

6

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

7

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor