,
Güncel 1.10.2018 12:12:43 0
ÇIRAKLAR SANAYİNİN GELECEĞİ

ÇIRAKLAR SANAYİNİN GELECEĞİ

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, yaz döneminde sanayide çıraklık yapan öğrencilerin sektöre artı kattıklarını, bu öğrencilerin ilerleyen dönemlerde sanayiyi hayatta tutacaklarını ifade etti.

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, yaz döneminde sanayide boy gösteren ve okulların açılması ile birlikte çıraklıklarını sonlandıran öğrencilerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

 

BÜYÜK ARTI SAĞLADILAR

Konu ile ilgili konuşan İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Yaz döneminde mobilya sanayinde çalışan öğrencilerimiz hem harçlıklarını çıkardılar hem de boş gezmeyerek meslek öğrendiler. 3 aylık süreçte büyük emek harcadılar. Her sene yaşadığımız bir süreçti bu… Genç arkadaşlarımız hem mesleği yakından tanıyorlar hem de işi içinde öğrenip harçlıklarını çıkarıyorlar. Bu işin bir başlangıcı… Çocuklarımız gün geliyor firmalarda yönetici, patron, çalışan oluyorlar. Mesleğin yapılabilir ve kolay olduğunu görüyorlar. Çocuklarımız inşallah mesleği sevmişlerdir. Okullarını, üniversitelerini bitirdikten sonra tahsilli olarak birçok alanda bize ve kendilerine faydalı olabilirler. Bu çark bu şekilde dönüyor. Ben kendimi bildim bileli böyleydi… Aileler çocuklarını sanat öğrenmeleri, boşta gezip yanlış işler yapmamaları için güvendikleri işyerlerine teslim ediyorlar. Her yetişkin insanın böyle bir el becerisine ihtiyacı vardır. Bu çocuklar da bunu ediniyorlar. Gün gelir memur, vekil, belediye başkanı, yönetici, çalışan olurlar ama bu sanatı tam zamanında görmeleri, kavramaları için en doğru zaman bu zamandır. İleride çok faydasını göreceklerdir. İnşallah mesleğimizi yaparak bir adım ileriye götürürler. Önümüzde kış sezonumuz var. Artık elimizdeki normal ekiplerimizle yolumuza devam edeceğiz. Öğrencilerden isteyenler de okullarını bitirdikten sonra sanayimize dönüş yapacaklardır. İnşallah memnun kalmışlardır. Onları yetişmiş birer insan olarak aramızda görmek isteriz” dedi.

 

ONLARA HEP İHTİYAÇ VAR

Ayhan, “Her zaman böyle bir ihtiyaç var. Bu bitmez. Gençler, çocuklarımız mobilya sektörüne her zaman lazım. Liseyi bitirmeden sanayilere gelmeleri artık imkânsız… Liseyi bitirip üniversiteyi düşünmeyenler varsa sanayiye dönüş yapıyorlar. Onlara hep ihtiyaç var. Mesleği ileriye götürecek olanlar onlardır. Bir yerden başlamaları gerekiyor, yaz sezonunda gelenler haşır neşir oluyor. Devam ettirenler ediyor. İnşallah içimizden birileri çıkacak ve mesleği devam ettirecek” diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 25.5 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
1

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

2

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor

3

İnegöl'de Kızılay’dan ihtiyaç sahiplerine ramazan kolisi

4

Eroğlu; Ceketimizi koysak kazanırız devri bitti

5

İnegöllü Tır sürücü Alanya'daki kazada hayatını kaybetti

6

Nöbetçi Kitaphanelerin ‘En’leri Belli Oldu

7

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları sayısını 100’e çıkartacağız”