,
Güncel 3.04.2018 12:12:11 0
ÇİFTÇİ DESTEKLEMELERİ BAŞLADI

ÇİFTÇİ DESTEKLEMELERİ BAŞLADI

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, genç çiftçi destekleme programının başladığını belirterek, desteklerden faydalanmak isteyenlere bilgilendirmelerde bulundu.

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Bildiğiniz gibi iki senedir Genç Çiftçi Destekleme programı bugünden itibaren başladı. Bugünden itibaren genç çiftçilerimiz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´ne müracaat edebilirler. Burada müracaat edebilmeleri için bazı kriterler var. 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor, aynı zamanda 41 yaşından gün almamış olması gerekmekte. Buraya müracaat edecek kardeşlerimizin herhangi bir yerde sigortalı olarak çalışmıyor olması gerekiyor. Kırsalda ikamet etmesi gerekmekte... Aynı zamanda herhangi bir vergi kaydı olmaması gerekmekte. Burada bayanlarımız daha avantajlı. Bayanlarımızı devletimiz bir adım öne çıkarıyor. Bayanlarımızın bu işe girdiğinde daha başarılı olduğunu bizde görüyoruz. Yani puanlamada bayanlarımız daha fazla puan alıyor.”

25 KIRSAL MAHALLEDE ÇALIŞILACAK

"Zaman zaman kış günlerinde İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası, Belediye Kırsal Kalkınma, Halk Eğitim Müdürlüğü olarak hep beraber çiftçi eğitim seminerleri veriyoruz. Geçen sene 20, bu sene ise yaklaşık 25 kırsal mahallemizde bu çalışmaları gerçekleştirdik. Burada seminere giden arkadaşlar, orada sertifika alanlardı. Bir adım öne geçmiş oldular. Yani biz bunu yaparken zaten bilinçli olarak yapıyoruz. Eğitim çok önemli. Nihayetinde müracaatın günü bittikten sonra, ne kadar müracaat olduğunu Bursa İl Tarım Müdürlüğü, Valilik, Şube Müdürlüğü ve benimde olduğum komisyonda bunların puanlamaları yapılıp, Bursa´ya ayrılan kontenjan nispetinde bunlar açıklanacak. İnşallah İnegöllü çiftçimiz için Bursalı çiftçimiz için hayırlısı ne ise o olur.”

980 BAŞVURU ALINMIŞTI

“Geçen sene İnegöl´den bize 980 civarında bir talep olmuştu. Bu taleplerden 33 çiftçimiz desteklemelerden faydalanabildi. Sizde biliyorsunuz her talebe destekleme verilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Burada tanınan kontenjanlar nispetinde puanlamaların yapılarak, en uygun olan kişilere destekleme veriliyor.

Çelik ayrıca başvuru süresinin bugün başladığını ve 30 Nisan 2018´e kadar devam edeceğini ifade etti.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Çarşamba 28.5 ° / 14.7 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 10.1 ° Güneşli
  • Cuma 18.5 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Zemci Şahin’den 23 Nisan Mesajı

2

Mobilyanın Başkentinde Şölen Başladı

3

İnegöl’de 23 Nisan Coşkusu

4

İnegöl Rumeli derneğinden kafkasspor'a ziyaret

5

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'dan İnegöl'ün il olması açıklaması

6

İnegöl'de bir kedi katliamı daha

7

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den İnegöl'e Müjde