,
Güncel 6.02.2018 15:40:58 0
ÇEVRE SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZ

ÇEVRE SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZ

İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 2017 yılı içerisinde insan odaklı çalışma prensibiyle çevre dostu bir belediyecilik anlayışı ortaya koydu.

Temizlik İşleri Müdürlüğü hayata geçirdiği projeler ile şehrin çehresini değiştirirken, vatandaşların yaşadıkları şehirden mutlu olabilmeleri adına her geçen gün artan hizmet ağı ile örnek bir belediyecilik anlayışını ortaya koymaya çalışıyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğünün 2017 yılı faaliyetleri hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ortaya koyduğu çalışmalarıyla 2017 yılını verimli ve etkin bir şekilde geçirdi. Biz aklımızı, gönlümüzü ve belediyecilik birikimimizi ortaya koyarak şehrimizin çevre dostu ve yeşil alanlarıyla marka bir kent olma yolunda ilerlemesi adına 7/24 çalışma prensibiyle gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tek gayemiz İnegöl´ümüzün daha temiz ve örnek bir kent olması” şeklinde konuştu.

“ASIL OLAN KİRLETMEMEKTİR”
Daha temiz ve daha yaşanılabilir bir İnegöl için tüm dinamiklerimizle şehrin her bir noktasında var olmaya çalışıyoruz diyen Başkan Taban; “2017 yılı içerisinde 250 personel 29 araç ile vatandaşımıza evsel nitelikli katı atıklarının toplama ve şehir temizliği hizmeti verilerek, işlek noktalardan her gün gün aşırı olmak üzere katı-evsel atık toplama işlemleri yapıldı. Çevre Dostu bir belediye olarak şehrimizin cadde ve sokaklarında girmediğimiz yer kalmadı. Şehrimizin daha temiz olması için her gün şehrimizi baştan aşağıya temizliyoruz. Merkez ve kırsal ayrımı yapmadan, şehrimizin her bir noktasında ekiplerimiz sahada. İlçemizde bulunan sanayideki boş arsaların, camilerin ve pazaryerinin yıl içerisinde rutin olarak temizlenmesi yanında, meydancı dediğimiz ekip arkadaşlarımız da cadde cadde İnegöl´ü her gün temizliyor. Ancak bir hususun altını önemle çizmek istiyorum. Biz İnegöl Belediyesi olarak ne kadar temizlik faaliyeti yaparsak yapalım asıl olan kirletmemektir. Vatandaşlarımızdan bu konuda gerekli özeni göstermelerini beklediğimizi de buradan özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

KAMU YARARINA ÇALIŞTIRILAN PERSONEL
Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında 5275 sayılı yasanın 106. Maddesi ve 6545 sayılı yasanın 81. Maddesi gereğince, denetimli serbestlik statüsündeki 45 kişinin müdürlüğümüz çatısı altında kamu yararı adına çalıştırıldığını belirten Taban, “Ayrıca Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında İŞKUR ile yapılan protokol kapsamında 50 kişinin istihdamını da sağladık. Maaşları ve SSK primleri devletimiz tarafından karşılanan 50 personel Temizlik İşleri bünyesinde görev yapıyor” diye konuştu.

BAYRAM TEMİZLİĞİ
Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde rutin olarak geniş çaplı bir bayram temizliği yapılmaktadır diyen Taban; “Bayram süresince 7/24 ekiplerimiz şehrin dört bir tarafında temizlik çalışmalarına devam etmektedir. Bu kapsamda Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesi kırsal mahallelerimizdeki 88 caminin temizliği yapıldı. Yine temizlik kapsamında İnegöl merkezde bulunan tüm cami müştemilatları ve şadırvanlar yine ekibimiz tarafından ayrıntılı bir şekilde temizlenmektedir. Bayram süresince rutin çöp ve geri dönüşüm toplama hizmetimiz de devam etmektedir” dedi.

“125 KURBAN ÇUKURU AÇILDI”
Kurban Bayramında şehrin 8 farklı bölgesine kurban kesim alanları oluşturulduğunu da belirten Taban,“ Hazırlanan kurban kesim noktalarında vatandaşlarımıza kanca dağıtımı ve kurban askı demirleri kuruldu. Kurban kesim alanlarında belediyemiz tarafından vatandaşlarımıza kurban etlerini koymaları için poşet dağıtımı yapıldı. Atık toplamak için ayrıca 5 metreküplük büyük konteynerler kesim yerlerinde hazır bulunduruldu. İlçemizin muhtelif yerlerine 125 adet kurban çukurları açılarak 5 metreküplük konteyner de yerleştirildi” ifadelerini kullandı.

ENDÜSTRİYEL ATIKLAR
Şehrimizin çevre dostu ve yeşil alanlarıyla marka bir kent olma yolunda ilerlemesi adına gereken tüm adımları atıyoruz vurgusu yapan Taban; “Geri dönüşüm ve endüstriyel atıklarla ve çöp konteynırlarıyla alakalı 7/24 olmak kaydıyla sivil ekipler tarafından takipler var. Bu konuda alınan tüm kararların ve yapılan tüm uygulamaların bu şehre artı bir değer katacağı muhakkak. 2017 yılı içerisinde endüstriyel atıkları gelişigüzel uygunsuz yere atan vatandaşlarımıza 22 adet kesilen ceza sonucu 3,880.00 TL idari para cezası kesildiğini de buradan özellikle belirtmek istiyorum. Özellikle Ağaç İşleri Sanayi Bölgesinde ortaya çıkan çirkin görüntülere kesinlikle izin vermeyeceğiz. Amacımız milyar dolarlara varan ihracatlar yapan İnegöl´ün, her geçen gün gelişen mobilyası olan İnegöl´ün vitrini ve vizyonunu düzeltmek. Ama özellikle ve özellikle gerek kaldırım ve yol işgalleri gerekse de çöp ve endüstriyel atıklarla ilgili kural ve kaidelere uymaya esnaflarımızı davet ediyorum. Amacımız İnegöl´ü temiz çevresiyle diğer il ve ilçelere örnek olabilecek bir noktaya ulaştırmak” şeklinde konuştu.

ÇEVRE SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZ
İnegöl Belediyesi olarak halkımızın çevre sağlığını korumak, temiz ve sorunsuz bir şehirde yaşaması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz diyen Taban; “Bu konuda yaptıklarımız sözde kalmıyor, hayata geçirdiğimiz projelerle hayat buluyor. İnegöl Belediyesi olarak çevre sağlığı ve hijyen konusunda son derece hassas davranmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda eski ve hacmi küçük çöp konteynerleri daha büyük hacimli ve yeni konteynerler ile değiştirdik. Ayrıca ilçemizde bulunan dekoratif yer altı ve yerüstü atık toplama konteynerlere sticker(etiket)´ler yapıştırılıp, tüm konteynerleri sıkı sıkı yıkayıp dezenfekte etmekteyiz” dedi.

ZAMANSIZ ÇÖP İLE MÜCADELE
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği üyesi olan İnegöl´ümüzü daha yaşanabilir ve daha sağlıklı nesillerin yetiştiği bir kent seviyesine ulaştırmak için çalışıyoruz diyen Taban; “Belediyesi olarak, temizlik çalışmalarında; 7/24 ilçemizin daha temiz ve güzel olması için 2017 yılı içerisinde ilçe genelindeki tüm hanelere ve iş yerlerine zamansız çöp ile ilgili bilgilendirmeler yapılarak sticker çalışmaları tamamlandı. Ayrıca çöp toplama günü dışında çöp çıkaran vatandaşlarımıza 20 adet kesilen ceza sonucu idari para cezası kesilmiştir. Tabi ki belediye olarak temiz bir çevre bilinci ortaya çıkarmak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalara vatandaşlarımızın da gerekli hassasiyeti ve duyarlılığı göstereceğine inancımız tamdır. Vatandaşlarımızdan zamansız çöp çıkarmamalarını, ev ve işyerlerinin önlerini temiz tutmalarını, yol ve kaldırımlara ambalaj atığı ve sigara izmariti gibi çöpler atmamalarını önemle rica ediyoruz” vurgusunda bulundu.

GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZ
Bugünün Yarını; Yarının umudu olan çocuklarımıza temiz bir çevre ve yaşanabilir bir şehir bırakmak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz diyen Taban; “2017 yılı içerisinde İlçemizde bulunan tüm okullarımızda eğitim-öğretim yılı içerisinde çevre temizliği bilincini aşılamak için eğitim seminerleri verildi. 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Çevre Günü Çocuk Şenliği´ 1500 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Çevre ve çocuk şenliğinde okul dönemi boyunca yarışmalar sonucunda dereceye giren okullarımıza hediyeleri verildi. Öğrencilerle birlikte okul çevresinde ve sokaklarda temizlik çalışması gerçekleştirdik. Ayrıca öğrencilerimiz ile birlikte şehrin dört bir yanında bahar temizliği yapılmıştır” şeklinde konuştu.

GERİ DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI
Geri dönüşüm çalışmalarıyla örnek bir belediyecilik anlayışını ortaya koyuyoruz diyen Taban; “Okullarda, mahallelerde sokak sokak gezerek yaptığımız bilgilendirmelerle, yarışma ve seminer gibi birçok etkinlikle Geri Kazanım Projemizi ilçe halkımıza anlattık. Ve hamd olsun geldiğimiz noktada çokta güzel sonuçlar aldık. Dur durak demeden yolumuza devam ediyoruz. İlçe genelinde kaçak geri dönüşüm toplayanlarla etkili mücadele verildi. Okullarımızda geri dönüşüm hakkında seminerler ve Ambalaj Atığı Toplama Yarışması ile Bitkisel Atık Yağ toplama Yarışması düzenlendik. Yaptığımız bu çalışmalar ile haftalık plan doğrultusunda ilçemizde yıl içerisinde toplam 18.250 ton ambalaj atıkları toplanmıştır. Şehrin muhtelif yerlerine ve okullara koyulan pil toplama kutuları sayesinde yıl içerisinde 1.650 kg atık pil, 16.450 kg bitkisel atık yağ, 2.100 kg elektrikli ve elektronik atık ve İlçe geneline yerleştirilen giysi geri dönüşüm kumbaraları ile 98.000 kg tekstil atığı toplamayı başardık. Bununla beraber ilçemizin muhtelif yerlerine yeni geri dönüşüm konteynerleri de yerleştirdik” dedi.

Taban son olarak; “İnegöl Belediyesi olarak bu şehre ve aziz halkımıza olan minnet borcumuzu ödemek için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Biz aklımızı, gönlümüzü ve belediyecilik birikimimizi ortaya koyarak şehrimizin çevre dostu ve yeşil alanlarıyla marka bir kent olma yolunda ilerlemesi adına gereken tüm adımları atmaya devam edeceğiz” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 17.7 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.9 ° / 9.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.1 ° / 9.4 ° Şiddetli yağmurlu
1

İnegöl'de işçiler için yürüdüler

2

Hayatımın renkleri resim sergisi

3

Bursa İnegöl'de operasyon böyle yapıldı

4

Bursa’da ulaşım yarın ücretsiz

5

“Tüm Çalışanlarımıza Emek Ve Gayretleri İçin Teşekkür Ediyorum”

6

İnegöl Mobilya İle Büyümeye Devam Ediyor

7

İnegöl Belediyesi Özel Sektörün Yanında