,
Güncel 18.07.2018 16:34:20 0
ÇARŞI MERKEZİNDE FESTİVAL COŞKUSU

ÇARŞI MERKEZİNDE FESTİVAL COŞKUSU

İnegöl Belediyesi´nin düzenlediği Uluslararası Kültür Sanat Festivali dış park gösterileri, Salı günü de devam etti. Çarşı merkezi ve 3 farklı noktada yapılan gösterilere ilçe halkının ilgisi yoğun oldu.

İnegöl Belediyesi 31´inci Uluslararası Kültür Sanat Festivali´nin coşkusu şehrin dört bir yanında devam ediyor. Festival kapsamında belirlenen bölgelerde gerçekleştirilen Dış Park Gösterileriyle, yurt dışından gelen misafir ekipler ve yerel kültür derneklerinin halk dansları ekipleri ilçe halkıyla buluşuyor.

Dış park gösterileri ile organizasyonun heyecanı ve coşkusu tüm şehre yayılırken, bu etkinliklerle beraber gündüz dış park gösterileri, akşam kültür derneklerinin örf, adet ve geleneklerinden kesitler sundukları çadır etkinlikleri ve Açık Hava Gösteri Merkezi´nde gerçekleştirilen farklı kültürlerin halk dansları ekiplerinin sergiledikleri oyunlarla birlikte festival adeta 24 saat yaşanıyor.

ÇARŞI MERKEZİNDE FESTİVAL COŞKUSU
Farklı coğrafyalardan farklı kültürlerin birleştiği ve kaynaştığı bir organizasyona ev sahipliği yapan İnegöl, halk dansları ekiplerinin sundukları gösteriler ile festivalin coşkusuna ortak oluyor. Belirlenen günlerde şehrin 4 farklı yerinde ilçe halkıyla buluşan yerli ve yabancı ekipler, sergiledikleri oyunlar ile kültürlerinden izleri sahneye taşıyor. Salı günü yapılan Dış Park Gösterilerinin merkezi, çarşı meydanı oldu. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği Dış Park etkinliğinde; Bosna Hersek, Makedonya ve İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu İnegöllülerle buluştu. Aynı saatlerde Tahtaköprü Mahallesi ek hizmet binası önünde ise; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Kazakistan ekipleri hünerlerini sergiledi. Alanyurt Mahallesi Ek Hizmet Binası önünde Kuzey Osetya ve Kostarika ekipleri gösterilerini sunarken, Yenice mahallesi ek hizmet binası önünde de Kosova ekibi sahneledikleri şovla beğeni topladı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

Başkan Aktaş, “Biz gençlerimize güveniyoruz”

2

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

3

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

5

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

6

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

7

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası