,
Güncel 18.02.2025 14:01:57 0
Büyükşehir

Büyükşehir'den BursaRay hattında yangın tatbikatı

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURULAŞ tarafından Bursaray hattında gerçekleştirilen yangın tatbikatı gerçeği aratmadı. BURULAŞ AKUT, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, AFAD ve UMKE ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen tatbi

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURULAŞ tarafından Bursaray hattında gerçekleştirilen yangın tatbikatı gerçeği aratmadı. BURULAŞ AKUT, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, AFAD ve UMKE ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta yangın kısa sürede söndürülürken, yaralıların tahliyesi de başarıyla yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan daha konforlu ve erişilebilir ulaşım için toplu taşımada önemli adımlar atarken diğer taraftan yolcu güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak için çalışıyor. Bu kapsamda Bursaray hattında olası yangınlara karşı hazırlık düzeyini artırmak ve BURULAŞ ile acil durum ekiplerinin koordinasyon ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Gece saat 02.00’da yapılan tatbikatta, senaryo gereği Osmangazi-Şehreküstü İstasyonları arasındaki tünelde yangın çıktı.

Yangın nedeniyle vagon servis dışı kalırken, vatman hemen merkezle bağlantıya geçerek durumu bildirdi. Haber gelmesi üzerine ilgili tüm kurumlar hızla bilgilendirildi ve olayın yönetimi RS Kontrol Merkezi üzerinden koordine edildi. BURULAŞ AKUT, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, AFAD ve UMKE ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta, hattaki elektriğin kesilmesinin ardından yolcuların güvenli bir şekilde tahliyesine ve yangın söndürme çalışmasına başlandı. Daha sonra yaralılar sedye ile vagondan çıkarılarak tatbikat başarıyla tamamlandı.

“Ulaşımda konfor kadar güvenliği de önemsiyoruz”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ulaşımın konforlu ve erişilebilir olması kadar güvenli olmasının da önemli olduğunu söyledi. Olası afetlere karşı ekiplerin hem donanımlı hem de hazır olmasına özen gösterdiklerini anlatan Başkan Mustafa Bozbey, “BursaRay, Bursa’daki kent içi toplu ulaşımda en büyük yükü çeken sistemlerin başında geliyor. Ulaşımda konfor kadar güvenliği de önemsiyoruz. Bu yüzden BURULAŞ, İtfaiye, AFAD ve UMKE ekiplerinin katılımıyla kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikattan edinilen gözlemler ve tespitler doğrultusunda değerlendirmeler yapılacak. Eğitimlerimizi düzenli olarak sürdüreceğiz. Gelecekteki tatbikatlarda, elde edilen tecrübeler ışığında daha karmaşık senaryolar ve geliştirilmiş yöntemler uygulanarak hazırlıklarımıza devam edeceğiz” dedi.

Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 12.9 ° / 7.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 15.8 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 23.5 ° / 7.8 ° Güneşli
1

Büyükşehir gece gündüz sahada

2

İnegöl’de Nöbetçi Kitaphaneler 816 bin kişiye hizmet verdi

3

Başkan Bozbey: “Barajlardaki doluluk oranı henüz yeterli değil”

4

İnegöl Belediyesi’nden Dolandırıcılık Uyarısı

5

Spor Festivalinde Spor Tırmanış Branşı Büyük Heyecana Sahne Oldu

6

Uludağ zirvesinde 'Gençlik Buluşması'

7

İnegöl’de Atıklar İnegöl Belediyesi Kontrolünde