,
Güncel 30.03.2019 15:14:15 0
BURSA KİMDEN YANA?

BURSA KİMDEN YANA?

Ayrıntılar>>>

 1 Nisan 2019´da Bursa´yı ne bekliyor?

Bursa halkı hangi adayı seçecek ve anketler neyi gösteriyor?

31 Mart 2019 Yerel Seçimler Türkiye´nin en hareketli seçimlerinden biri olarak adlandırılabilir. Özellikle Bursa Türkiye´nin en kritik illerinden biri olarak gözükmektedir.

Cumhur İttifakı, AK Parti Adayı Alinur Aktaş ve Millet İttifakı, CHP Adayı Mustafa Bozbey büyük bir yarış içerisindeler.

AKTAŞ MI?  BOZBEY Mİ?

 28 Mart 2004 seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanlığı görevine seçilen Alinur Aktaş, 2017 yılında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin istifası üzerine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yeni görevine başladı. Aktaş mevcut Başkan olduğu için bu yönden avantajlı olarak gözükmektedir.

Bursa halkının oyunun yanı sıra İnegöl halkının oyunun da büyük bir kısmının alabileceği söz konusudur.

Öteki yandan 1999 yılında devraldığı Nilüfer Belediye Başkanlığı görevini aralıksız tam  20 yıldır yürütmekte olan Mustafa Bozbey´in ise aynı şekilde Nilüfer halkının çoğunluğunun oyunu alacağı da tahmin ediliyor.

Her iki aday da görev süresince Başkanlık yaptığı Belediyelere büyük  yenilikler kazandırmıştır. Hem ekonomik hem ticari açıdan Bursa´yı iyi bir noktaya taşımakta büyük katkılar sağlamışlardır.

HALK NE DİYOR?

Gerek anket sonuçları gerek sosyal medya üzerinden yapılan araştırmalara göre her iki Aday da büyük bir destek kitlesine sahip olmasından yana seçim yarışını kafa kafaya götürmekteler.

Bazı araştırma şirketleri Alinur Aktaş´ın seçimleri kazanarak koltuğunu koruyacağını dile getirirken bazıları ise bu sefer Bursa´nın sürpriz bir hamle yapacağını vurgulayarak seçimleri Mustafa Bozbey´in kazanacağının söz konusu olduğunu açıklamaktadırlar.

Genel bir analiz yapılması halinde, birçok vatandaşın merakla araştırdığı ve sonuçlarını beklediği bu Yerel Seçimler´in tamamen farklı bir atmosfer içerisinde ilerlediğinden dolayı sonuçlarının ne olacağı hakkında net bir cevap alınması pek mümkün gözükmemektedir.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 21.8 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.9 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 4.8 ° Güneşli
1

Korkmaz ailesinin acı günü

2

İnegöl Trafiğine MODEF Düzenlemesi

3

inegöl'de sandalye fabrikasında yangın

4

Yangın Kontrol Altına Alındı

5

İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı

6

İnegöl'ün 2023 yılı dış ticaret rakamları belli oldu

7

İnegöl Alanyurt yolunda kaza 1 yaralı