,
Güncel 6.12.2019 14:50:00 0
BU DÜZEN BÖYLE GİTMEZ

BU DÜZEN BÖYLE GİTMEZ

Ayrıntılar>>>

Türk Sağlık-Sen İnegöl İlçe Temsilcisi Fikret Okur, sendika üyeleri ile birlikte İnegöl Devlet Hastanesi önünde bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Devlet Hastanesi önünde toplanan Türk Sağlık-Sen üyeleri, zaman içerisinde eriyip dibe vuran döner sermaye ile ilgili tepkilerini basın açıklaması ile dile getirdiler.

 

SİSTEM BAŞTAN AŞAĞI REVİZE EDİLMELİ

Türk Sağlık Sen adına açıklama yapan İnegöl Temsilcisi Fikret Okur, Bugün çalışanın sesini bir kez daha duyurmak ve döner sermaye taleplerimizi yüksek perdeden aktarmak için alanlara çıktık. Öncelikle ifade etmek isteriz ki; Döner sermayede bu düzen böyle gitmez. Sistem baştan aşağı yeniden revize edilmelidir. Revize edilirken en temel alınacak husus, çalışanın sistemin merkezine yerleştirilmelidir. Adalet teslim edilmeli, hiçbir çalışan haksızlığa uğramamalıdır. Döner sermayelerde öncelik çalışanın hakkı olmalıdır. Çalışanın alın terinin kurumların finansal sıkıntıları için heba edilemeyeceği bir düzenleme yapılmalıdır.”diye konuştu.

----------------------------

 

Döner sermaye eriyip gitti

 

Türk Sağlık Sen İnegöl Temsilcisi Fikret Okur yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Ülkemizde son 10 yılda döner sermayeler kadar eriyen hiçbir ücret yoktur. Dibe vurmuş, tabanı görmüştür. Aşırı iş yükü bulunan ve çalışanların fedakârca hizmet yürüttüğü sağlık kurumlarımızda ne yazık ki iş döner sermayeye gelince önümüze kocaman bir sıfır rakamı konmaktadır. Bugün döner sermayelerden memnun olan bir tane bile sağlık çalışanı kalmamıştır. Herkes muzdarip ve şikayetçidir. Sağlık yöneticileri de çalışanların bu memnuniyetsizliğinden ve döner sermayelerin halinden haberdardır. Ama vurdumduymazlık devam etmektedir. Çalışanların 5 yıl önceki döner sermaye ücretlerini mumla aramaları durumun vahametini de açıkça göstermektedir. Türk Sağlık-Sen olarak bu vurdumduymazlığa son verilmesi için geçtiğimiz aylarda çalışanların döner sermaye taleplerini içeren binlerce dilekçeyi Sağlık Bakanlığı ve YÖK´e teslim etmiştik. Her iki kurumun yöneticilerine de bu durum defalarca anlattık. Yaklaşık 1 yıl önce Genel Başkanımızın Sayın Sağlık Bakanı ile yaptığı görüşmede, Bakan bey yönetmelik değişikliği yapacaklarını bunun için çalışmalara başladıklarını açıklamışlardı. Aradan geçen sürede ne yazık ki hala bir somut adım atılmamıştır.  Eskiler  ‘Et-tekraru ahsen velev kane yüz seksen´ demişler. Yani Yüzseksen kerede olsa tekrar etmek güzeldir. Biz döner sermayeler ile ilgili sorunlara değil 180, 1800 kez dikkat çektik. Fakat yanlışta ısrar edilmeye ve sorunlar görmezden gelinmeye devam ediliyor. Bugün çalışanın sesini bir kez daha duyurmak ve döner sermaye taleplerimizi yüksek perdeden aktarmak için alanlara çıktık. Öncelikle ifade etmek isteriz ki; Döner sermayede bu düzen böyle gitmez. Sistem baştan aşağı yeniden revize edilmelidir. Revize edilirken en temel alınacak husus, çalışanın sistemin merkezine yerleştirilmelidir. Adalet teslim edilmeli, hiçbir çalışan haksızlığa uğramamalıdır. Döner sermayelerde öncelik çalışanın hakkı olmalıdır. Çalışanın alın terinin kurumların finansal sıkıntıları için heba edilemeyeceği bir düzenleme yapılmalıdır”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

Yarım asırlık dernek tek adayla kongreye gidiyor

2

Saadet Partisi Adayı Hasan Eroğlu çalışmalarına hız verdi

3

Merkez Parkın 200 Araçlık Otoparkı Hizmete Girdi

4

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

5

Başkan Aktaş, “Biz gençlerimize güveniyoruz”

6

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

7

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu