,
Güncel 28.03.2022 21:02:00 0
“BU DÜNYADAN BİR YİĞİT MUHSİN GEÇTİ”

“BU DÜNYADAN BİR YİĞİT MUHSİN GEÇTİ”

.

Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadetinin 13. Sene-i devriyesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı

Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadetinin 13. Sene-i devriyesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Yazıcıoğlu’nun hain bir planla terör örgütü FETÖ tarafından canına kıyıldığını vurgulayan Yazıcı, katillerin cezasız kalmaması çağrısında da bulundu.

YÜREĞİ DAİMA ÜLKESİ İÇİN ÇARPAN BİR YİĞİT

Turgay Yazıcı, gençlik yıllarından vefatına kadar vatanı, milleti ve bayrağı için mücadele etmiş bir vatan sevdalısından bahsettiklerini vurgulayarak, “Muhsin Yazıcıoğlu, ülkesi için mücadeleyle geçirdiği ömrünün 7 buçuk senesini 12 Eylül 1980 darbesi sonrası cezaevinde işkencelerle yaşadı. Yaşamı boyunca Anadolu gençliğinin en iyi şekilde yetişmesi düşüncesiyle hareket eden rahmetli Yazıcıoğlu, gençlerin iyi bir eğitim alıp, vatanına ve milletine hizmet etmesi gerektiğini her zaman dile getirdi. 24 yaşındayken dönemin Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'e mektup yazarak, “Eller silah değil, kalem tutmalı” diyen genç bir liderdi o. Ancak 25 Mart 2009’da kaza süsü verilmeye çalışılan suikast ile o çok sevdiği vatanından, bayrağından, milletinden koparıldı. Şehadetinin 13’üncü sene-i devriyesinde rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nu bir kez daha rahmetle, özlemle yâd ediyorum. O, doğruluktan ayrılmayan, hak bildiği yolda tek başına kalsa bile yürümekten çekinmeyen, yüreği daima ülkesi ve milleti için çarpan yiğit, mert, karakter abidesi biriydi. Siyasi hayatı boyunca samimiyeti, cesareti ve milli irade için verdiği kararlı mücadelenin yanı sıra darbecilere karşı sergilediği dik ve tavizsiz duruşuyla da bu milletin gönlünde taht kurdu” dedi.

“ÇOK YİĞİDİMİZİ KAYBETTİK AMA NE EKSİLDİK NE BİTTİK”

Muhsin Yazıcıoğlu’nun terör örgütlerinin hain planıyla hayata gözlerini yumduğunu vurgulayan Turgay Yazıcı, “Necip milletimiz 2200 yıllık devlet geçmişinde bu ve bunun gibi pek çok vatan sevdalısı, aynı zillet güruhunun benzer hainlikleriyle şehadete yürüdü. Milli bağımsızlığımız için verdiğimiz mücadelede her dönem, içeriden ve dışarıdan hainlikler yaşadık. Çok yiğidimizi toprağa verdik ama ne eksildik ne de bittik. Nice şehitlerimiz gibi Muhsin Yazıcıoğlu da hain eller tarafından şehit edilmiştir. FETÖ Terör Örgütü başta olmak üzere, PKK’sı YPG’si, DAEŞ’i, Amerika’sı, Avrupa’sı bilsin ki, Muhsin Yazıcıoğlu ölse de ruhu bu milletin evlatlarının bedeninde yaşamaya devam ediyor. Biz bir ölür bin diriliriz. Bedenlerimiz çürür ama yolumuz da o yolda yürüyenler de bitmez” açıklamalarında bulundu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Pazartesi 19.2 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 20 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

‘‘Bursa’nın Her Yaştan İnsanı Gülümsemeye Başladı’’

2

İnegöl'de köy turnuvasıyla ilgili kaymakamlıktan açıklama geldi

3

Çitli Köyler Arası Futbol Turnuvası için izin alındı mı?

4

İnegöl'de feci kaza o anlar saniye saniye kameraya yansıdı

5

İnegöl'de kaza yapan motosiklet sürücüsü 11 gün sonra hayatını kaybetti

6

Başkan Bozbey, Modef fuarını ziyaret etti

7

Minik Ömer'in Bayrak Sevgisi Görenleri Duygulandırdı!