,
Güncel 26.10.2018 16:44:12 0
BU PARALAR DEVLETİN PARALARIDIR

BU PARALAR DEVLETİN PARALARIDIR

Esnaf ve Sanatkârlar Odalarındaödenmeyen aidatlara yönelik icra takibi başlatılıyor. Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) avukatı Adnan Apaydın, İnegöl´de aidat borcu bulunan oda üyelerine 10 gün süre tanınacağını, 10 günün ardından ise icra

 

 

 

 

 

 

BAŞKANLARIN DA CEZAİ SORUMLULUKLARI VAR

Yapılan görüşmeler sonucunda 10 günlük ek süre talebinin kabul edilebileceğini Avukat Adnan Apaydın,“Bursa´da milyonların üzerinde alacak var. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Ödeyene son bir şans tanımak için 10 gün süre vereceğiz, başkanlarımız da üyelerine bildirilerde bulunacaklar. Ondan sonrasında da uygulamalara geçeceğiz. Bu konuda başkanların da cezai sorumlulukları var” dedi.

 

KİMSENİN MAĞDUR OLMASINI İSTEMİYORUZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Adnan Apaydın, “BESOB´un avukatlığını yapıyorum. Bakanlık talimatı gereğince tüm odalarda ödenmeyen aidatlarla ilgili icra takibi başlatılması yönünde karar alındı. Arif Başkanımızla bir protokol imzaladık. Bu protokol gereğince Bursa ve ilçe odalarla ilgili takipler başlatılıyor. Bu nedenle aynı uyarıyı İnegöl için de yapmak üzere geldim. İnegöl´deki başkanlarımızla toplandık. Başkanlarımız rica minnet ´10 günlük süre alalım, üyelerimize bildirelim, kimse mağdur olmasın´ dediler. O süreyi Arif Başkan ile görüşeceğim. 10 gün daha bekleteceğiz, 10 gün sonra icra takibi başlatıyoruz. Geriye dönük borcu olan tüm üyelerin borçları için takip başlatılması öngörülüyor. Bu konuda müfettişlerin hazırladığı raporlar var. Her üye odaya para ödüyor, oda birliğe ödüyor, birlik de federasyona ödüyor. Bunlarda çok büyük aksama yaşandığı için böyle bir karar alındı. Şimdi tüm üyeler için takip başlatıldı. Birçok odada bu takip başlatıldı, İnegöl´de de başlatacağız. İstenen 10 günlük süreyi vereceğiz. Bursa´da milyonların üzerinde alacak var. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Ödeyene son bir şans tanımak için 10 gün süre vereceğiz, başkanlarımız da üyelerine bildirilerde bulunacaklar. Ondan sonrasında da uygulamalara geçeceğiz. Bu konuda başkanların da cezai sorumlulukları var” dedi.

 

 

BU PARALAR DEVLETİN PARALARIDIR

 

İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ise, “İnegöl´de 11 odamıza kayıtlı 7 binin üzerinde esnafımız var. Yıllık 255 TL´lik bir aidat söz konusu, çok yüksek değil ama ödeme alışkanlığını esnaflara öğretmemiz gerekiyor. Hiçbir oda başkanı, hiçbir esnafın icralık duruma düşmesini istemez ama en nihayetinde hepimiz seçilmiş oda başkanlarıyız. Bizim de üst birliklerimize karşı görev ve sorumluluklarımız var. Bu paraların hiçbiri odalarımızın parası değil, devletimizin paralarıdır. Biz, devletin bize verdiği yetkilerle buralara seçiliyoruz. Bunun yanında 5362 sayılı Esnaf Kanununda oda aidatlarının oda başkanı ve oda yönetimi tarafından toplanması öngörülüyor. Bunu toplamayanlar hakkında her türlü yasal işlem başlatılır, zimmet çıkartılır diye yasa var. Eğer biz oda aidatlarını toplayamayıp üst birliğe, federasyona, SSK´ya, vergi dairesine olan borçlarımızı ödemezsek direk yöneticiler hakkında yasal işlem başlatılır. Biz nasıl kendimiz hakkında yasal işlem başlatılmasını istemezsek üyelerimiz hakkında da yasal işlem başlatılmasını tasvip etmeyiz. Maalesef bu kanuni zorunluluğu yerine getirmemiz gerekiyor. Ekim ayı sonuna kadar bu aidatların ödenmesi gerekiyor. Ödemeyenler hakkında icra takibi başlatılacak. Benim bin 500´e yakın üyem var. En fazla alacağı olan da benim. Biz bundan rahatsızız. Tüm esnafa duyuruyorum, biraz sağdan soldan kıssınlar, odalarına olan aidatlarını ödesinler. Biz kimsenin icraya düşmesini istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Salı 29.1 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 27 ° / 16.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.1 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Yeniceköy Birlik ve Dayanışma Derneği Kuruldu

2

Nefes borusuna mama kaçan 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

3

Bursa Büyükşehir’den kuran kursu kapatma iddialarla ilgili açıklama

4

Gençlerin Yoluna Işık Tutacak Etkinlik Başladı

5

Bursaspor taraftarından Başkan Bozbey'e sevgi seli

6

Bursa İnegöl Belediyesi'nde yardımcıların görevi belli oldu

7

İnegöl Belediye Meclisi Yeni Üyelerle İlk Toplantısını Yaptı