,
Güncel 18.04.2019 10:58:15 0
BU GELENEK ÖMÜR BOYU SÜRSÜN

BU GELENEK ÖMÜR BOYU SÜRSÜN

Ayrıntılar>>>

İsaören Mahallesinde, vatani görevlerini yapacak olan 5 asker için mahalle muhtarlığı ve kalkınma kooperatifinin beraber organize ettiği gecede Kur´an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutuldu.

Düzenlenen program sonrası askerin anneleri tarafından  ellerine kına yakıldı.

İsaören mahallesi tarafından örnek olacak asker uğurlama programına  siyasi parti yöneticileri, çeşitli  dernekler, STK´lar, mahalle muhtarları ve İsaören köyü sakinlerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Kur´an-ı Kerim  ve mevlid-i şerifin okunduğu asker uğurlama programında askere gidecek kınalı kuzuların ellerine anneleri tarafından kına yakıldı.

Programla ilgili konuşan İsaören mahalle muhtarı Fikri Türk; ´´Artık bu programı geleneksel hale getirdik. Bu yıl dördüncüsünü düzenliyoruz. 5 evladımızı dualarla askere uğurluyoruz. Daha önce yapılan asker eğlencelerinde alkollü müzik eşliğinde yapılıyordu. hiç hoş olmayan görüntüler ortaya çıkıyordu. Biz buna 4 yıl önce son vererek bu tür eğlencelere izin vermiyoruz. Askere gidecek gençler için Kur´an-ı Kerim  ve mevlid-i şerif okutuyoruz. Yapılması gerekende bu inşallah bu gelenek ömür boyu böyle sürer.´´ diye konuştu.

Asker uğurlama programına destek veren İsaören Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu ise; ´´Bu yıl dördüncü geleneksel asker programı yapıyoruz. Askerlerimiz için mahalle meydanında önce Kur´an-ı Kerim  ve mevlid-i şerif okutup gelen misafirlerimize ikramda bulunuyoruz. Peygamber ocağına gidecek olan gençlerimizin kınaları yakıyoruz. Gelen tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum.´´ dedi.

Asker eğlence programı kına yakılması ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 24.1 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.8 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.9 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
1

İnegöl'ün 2023 yılı dış ticaret rakamları belli oldu

2

İnegöl Alanyurt yolunda kaza 1 yaralı

3

inegölspor’un rakibi kayserispor oldu

4

İl olma çalıştayı raporu siyasi partilerle paylaşıldı

5

İTSO’dan sektörel kalkınma planı

6

Bursa Ankara yolunda zincirleme kaza 1 yaralı

7

İnegöl'de kural ihlali yapanlara anında müdahale