,
Güncel 16.07.2018 16:26:29 0
BİNLER SOKAĞA İNDİ

BİNLER SOKAĞA İNDİ

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 2´nci yıl dönümünde kutlanan Demokrasi ve Milli Birlik Günü, İnegöl´de büyük coşkuya sahne oldu. Bir yandan şehitlerimizin acısının hissedildiği, bir yandan da kazanılan büyük zaferin gururunun yaşandığı gecede, İnegöl h

15 Temmuz 2016 Cuma günü yaşanan hain darbe kalkışması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatlarıyla aziz Türk Milletinin milli iradeye sahip çıkmak için sokaklara dökülmesi ve eli silahlı terör örgütü üyelerine yürekleriyle karşı koyması sonucu bertaraf edilmişti. 250 vatan evladının şehit düştüğü, 2703 kişinin yaralanarak gazi unvanını kazandığı karanlık gece, Türk milletinin dik duruşuyla adeta kahramanlık gecesine dönüşmüştü. Hain kalkışmanın 2´inci yıl dönümü kapsamında 15 Temmuz 2018 Pazar günü düzenlenen anma etkinliklerinde de sahnede yine milli iradenin kadim nöbetçileri Türk Halkı vardı. Yurdun dört bir yanında olduğu gibi İnegöl´de de tüm halk, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade gününü meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak geçirdi. Tıpkı darbe kalkışmasının yaşandığı gece gibi on binler sokaklara indi, yapılan kalleşliği unutmadığını ve her daim milli iradeye sahip çıkmak için hazır beklediklerini gösterdi.

BİNLER SOKAĞA İNDİ
İnegöl Kaymakamlığı ve İnegöl Belediyesi organizasyonuyla gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Günü etkinlikleri, 15 Temmuz Pazar günü sabah namazıyla başladı. Gün boyu süren etkinliklerin finali ise yine meydanlarda oldu. 19.45´te Heykel önünden Milli İrade Meydanına (Belediye Meydanı) ‘Demokrasi ve Milli İrade Yürüyüşü´ düzenlendi. 7´den 70´e her yaştan bireyin katıldığı yürüyüş, İnegöl Tarihi Mehteri öncülüğünde büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirildi. Demokrasi ve Milli İrade Yürüyüşüne; Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan başta olmak üzere ilçemizdeki siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının Başkan, yönetici ve mensupları ile vatandaşlar katıldı. Bayrağını eline alanın meydana koştuğu Demokrasi ve Milli İrade Günü etkinliklerinde; kadını erkeği, yaşlısı genci herkes birlik ve beraberlik mesajları vererek caddeleri doldurdu.

Eski adıyla Belediye Meydanı olan Milli İrade Meydanına kadar devam eden yürüyüş sonunda, on binler meydanı doldurarak demokrasi nöbetine başladı. İnegöl Belediyesi organizasyonuyla nöbet sırasında çeşitli etkinlikler de gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan demokrasi nöbeti, ardından İnegöl Tarihi Mehterinin muhteşem konseriyle devam etti. Programda geçtiğimiz günün anlam ve önemini belirten şiirler de yer aldı. Birlik beraberlik ve vatan temalı şiirler, geceye renk kattı. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı himayesinde hazırlanan 15 Temmuz konulu video gösterimleri de demokrasi nöbetine katılan ilçe halkıyla paylaşıldı. Yerel sanatçıların da ezgi ve ilahileriyle katılım sağladığı demokrasi nöbeti, coşkuyla devam etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SİNEVİZYONLA HİTAP ETTİ
Kurulan dev ekranlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde gerçekleştirdiği miting de canlı olarak aktarılarak Başkomutan ilçe halkıyla buluşturuldu.

Demokrasi nöbeti sırasında Belediye Başkanı Alper Taban, meydanları dolduran ilçe halkına hitaben bir konuşma yaptı. Taban, “Buraya gelerek bu akşam bizleri onurlandırdınız. Beyinleri satılmış hainler ordusunun kalkıştığı darbe kalkışması sırasında Boğaziçi Köprüsünde, Atatürk Havalimanında, Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, Kahraman Kazan´da, Ankara Emniyet Müdürlüğünde, İstanbul Çengelköy´de, Büyükşehir Belediyesi önünde, Türksat´ın Anakara Gölbaşı tesislerinde velhasıl Türkiye´nin tüm sathında, ölümü öldüren ülkesi için kahramanca çarpışan ölümsüz kahramanlara selam olsun. Yürekleri; ülkesi, milleti için atan siz değerli vatan evlatlarına selam olsun. Ülkesi için, bizler için şehitlik mertebesine ulaşan 250 vatan evladına ve 2703 gazimize selam olsun. Her birini saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

TEHDİTLER KARŞISINDA DİMDİK AYAKTA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Konuşmasını “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” mısralarıyla süsleyen Taban; “İşte bugün, 15 Temmuz destanının yaşandığı 2018´in 15 Temmuz´unda yeniden bir araya geldik. Bugün inşallah 15 Temmuz´un 2´nci yılında bu anı hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz gecesi Türkiye sathında yaşanan tüm gerçekleri bizler de İnegöl´de aslında yaşadık. Bizler de biliyoruz ki eğer burada tanklar, toplar, tüfekler, uçaklar havalansaydı; İstanbul´da, Ankara´da ne yaşandıysa benzerleri yaşanacaktı. Allah´a hamd olsun ki İnegöl´de sağduyuyla bunu aşmış olduk. Geçmişte olduğu gibi, Bedir´de, Uhud´da yaşandığı gibi, İstiklal Savaşında yaşandığı gibi, Kurtuluş Savaşında yaşandığı gibi, Çanakkale´de yaşandığı gibi eğer ki vatanımız tehdit edilmişse, birlik beraberliğimiz tehdit edilmişse bizler de bunun karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz. Buna hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ BAYRAMIDIR
15 Temmuz´un demokrasi bayramı olduğuna vurgu yapan Başkan Taban; “Bu topraklarda her zaman bir ve beraber yaşadık. Bizler Edirne´den Iğdır´a, Sinop´tan Hatay´a bütün yurt sathında tek yürek olarak yaşadık, yaşamaya devam edeceğiz. Türküyle, Kürdiyle, Laz´ıyla, Çerkez´iyle, Gürcü´süyle, Abaza´sıyla, Manavıyla, Boşnağıyla, Arnavutuyla, Romanıyla yani kısacası 80 milyonuyla her zaman tek millet olacağız, tek bayrak olacağız, tek devlet olacağız inşallah. 15 Temmuz bizler için aynı zamanda bir demokrasi bayramıdır. Milli beraberliğin en üst safhada yaşandığı gündür. Meydanlara çıkarak ülkemizin birlik ve bütünlüğüne sahip çıktınız, bayrağına sahip çıktınız, bağımsızlığına sahip çıktınız, demokrasiye sahip çıktınız… Hepinize teşekkür ediyoruz. Tabi bugün dolu dolu programlar yaşayacağız. Sabaha kadar devam eden programlarımız olacak. Burada şiirler, ilahiler, konuk sanatçılarımız olacak. En sonunda teheccüd namazıyla programlarımız son bulacak. Yine arkadaşlarımız burada sizler için ikramlar hazırladılar. İlerleyen saatler içerisinde belirli noktalardan sizlere sunacaklar. Vatanına, bayrağına, hürriyetine ve demokrasiye sahip çıkma adına hakka yürüyen 250 vatan evladına Allahtan rahmet, geride kalan ailelerine sabrı cemil diliyor, gazilik şerefine nail olan 2703 yürekli insanın önünde de saygıyla eğilirken, cesaretini imanından, gücünü Hak´tan alan bir milletin destanı olan 15 Temmuz´u, yüreklerimizden hiçbir zaman çıkarmayacağımızı tüm iç ve dış mihraklara buradan bir kez daha haykırırken, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun diyerek hepinizi en içten kalbi duygularımla selamlıyorum” ifadelerinde bulundu.

MEKTEBİNDE ŞEHADET OLAN MİLLETİN, KADERİNDE ESARET YOKTUR
AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ise halkı selamlayarak başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ey nazlı bayrağım, al kırmızısı ay ve yıldız en yakışanım. Ey vatanım; toprağı şüheda kokanım. Ey şehidim; gecenin karanlığından aydınlığa çıkmak şefaat umudum, alnı ak yatanım. Ey İnegöllü kardeşlerim; vatanseverlerim, Allah´ın selamı üzerinize olsun. Yine selam olsun ki Devlet Başkanının bir çağrısıyla meydanları dolduranlara. Demokrasi nöbetlerini günlerce tutanlara. Selam olsun ki vatanını, bayrağını, namusuna ve davasına, Sayın Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´a göz koyanlara dik duranlara. Onlara karşı tereddütsüz harekete geçip şehitlik ve gazilik mertebesi için koşturanlara. Ve lanet olsun vatana, bayrağa, namusa, inanca saygı duymayan hainlere. Lanet olsun işbirlikçi terör örgütüne. Millete, meclisine silah doğrultan hainlere, darbe girişimcilerine lanet olsun. Ve selam olsun Asya´yı Avrupa´ya bağlayan köprüyü savunma yeri bilip vücudunu sur yapanlara. Selam olsun yurdun dört bir yanını şerefsiz namussuz terör örgütlerine dar edenlere. Mektebinde şehadet olan milletin kaderinde esaret yoktur düsturuyla Hz. Hamza´nın cesaretiyle ve Allah inananlarla birliktedir inancıyla Hz. Hamza´nın cesaretiyle; Ömerler, Ayşeler, Fatımalar, Muhammedler, Mustafalar, ecdadı Fatihan hazretleri gibi, Onbaşı Seyit gibi, Nene Hatun gibi, yukarıdan ateş saçan jetlere, aşağıda araçları ezen tanklara ve ihanet kokan barutlara karşı çıplak elleriyle, vücutlarıyla karşı koydular. Onlar karşılıksız sevdiler vatanlarını ve vatan oldular. Bizlere vatan bıraktılar. Rahmetle anıyoruz. Şehitlerimiz ölmez. Ve millet devletini, bayrağını böldürmez. Birlik beraberliğimiz daim olsun. İşte bir avuç boyundan büyük iş yapmaya kalkışan hain soysuzların halkın tokadını yediği destandır 15 Temmuz. İkinci Kurtuluş Savaşıdır 15 Temmuz.”

15 TEMMUZ HEM ŞEHİTLERİMİZİ ANMA GÜNÜ HEM DEMOKRASİ GÜNÜ HEM DE MİLLİ BİRLİK GÜNÜDÜR
Konuşmalar bölümünde kürsüye çıkan son isim ise Kaymakam Ali Akça oldu. Akça, “Aziz İnegöllüler bu akşam ayrı bir güzelsiniz, ayrı bir değerlisiniz. Tıpkı geçtiğimiz yıl 15 Temmuz´unda olduğu gibi, demokrasi nöbetlerinde olduğu gibi sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün 15 Temmuz. 15 Temmuz hem şehitlerimizi anma günü hem demokrasi günü hem de milli birlik günü. Bu saydığım üç kavram çok değerlidir. Şehitler, şehitlerimiz… Onlar bir hilal uğruna batan güneşlerdir. Bakınız Mehmet Akif Çanakkale Şehitlerine isimli o muhteşem eserinde şehitlerimizi nasıl tarif ediyor: Şüheda gövdesi bir baksana dağlar taşlar, o rüku olmazsa dünyada eğilmez başlar. Vurulmuş tertemiz alnından uzanmış yatıyor, bir hilal uğruna ya rab ne güneşler batıyor. Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker, gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi, Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi. Mehmet Akif ne müthiş söylemiş. Ben buradan Çanakkale şehitlerine, Kurtuluş Savaşı şehitlerimize, Kıbrıs şehitlerimize, iç ve dış güvenlik harekatlarında şehit olan daha nice kardeşimize ve bütün şehitlerimize binlerce kez selam olsun” dedi.

81 MİLYON TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI 15 TEMMUZ GECESİ ESARET GÖMLEĞİNİ YIRTIP ATMIŞTIR
İfade ettiği kavramların önemlerine vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Kaymakam Akça, “Bugün için öne çıkan ikinci kavram da demokrasi. Demokrasi nedir biliyor musunuz? Halkımızın, milletimizin yani sizlerin kendi karar alıcılarınız hakkında karar vermesidir. Kendi geleceğinizin sizin kendi tercihlerinizin yapmasıdır. Bunun için de ön plana çıkan iki kavram var; hür olmak ve bağımsız olmak. İstiklal bağımsız olmaktır. O yüzden Mehmet Akif milli marşımıza İstiklal Marşı demiştir. Ve demokrasi bağımsızlık kavramını ön plana çıkaran bir değerdir. 81 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 15 Temmuz gecesi kendi göbeğini kesmiştir, kendi kararını kendi almıştır, kendine giydirilmek istenen esaret gömleğini yırtıp atmıştır. O yüzden önemlidir 15 Temmuz gecesi ve 15 Temmuz gecesinde sokaklara çıkarak, karar tesis ederek, kendi iradesine meftun olan Türk milletine de buradan binlerce kez selam olsun” şeklinde konuştu.

HAİNLERİN PLANLARI KAĞITTAN KULELER GİBİ YIKILDI
Kaymakam Ali Akça, bugün için öne çıkan bir diğer kavramın da milli birlik günü olduğunu işaret ederek şöyle devam etti: “Nedir biliyor musunuz milli birlik. Acıda ve tasada, sevinçte ve mutlulukta bir arada olmak. Her türlü aldatma ve fitneye karşı beraber olabilmektir. 15 Temmuz´daki hain darbe girişimi gerçekten çok büyük darbe girişimiydi. Yerli işbirlikçileri vardı ama bu darbe girişiminin kökleri dışarıdaydı. Ve bu aziz millet hain darbe girişimine milli birlik refleksiyle karşı durmuştur. 15 Temmuz gecesi bu aziz millet bir olarak, iri olarak, diri olarak kendisine giydirilmeye çalışılan esaret gömleğini yırtıp atmıştır. Kendisine köleliği layık görenleri diz üstü çöktürmüştür. Hainlerin planları kağıttan kuleler gibi yıkılmıştır. Dolayısıyla milli birlik ve beraberlik noktasında hep beraber olalım.”

BU BÜYÜK ZAFER UNUTULMAYACAK, UNUTTURULMAYACAK
“15 Temmuz dendiğinde bende iki duygu oluşur. Üzülürüm şehitlerimiz aklıma geldiğinde, üzülürüm bu hain darbe girişimine maruz bırakıldığımıza. Ama bir taraftan da sevinirim. Gerçekten 15 Temmuz gecesi planlanan, yapılmaya çalışılan darbe girişimine gösterilen azimli ve onurlu duruş. O duruş sayesinde kazandığımız 15 Temmuz zaferi çok büyük bir zaferdir. Bu büyük zafer unutulmayacak ve unutturulmayacaktır. 15 Temmuz gecesi kazanılan o büyük zafer; yaşlı, çileli ve mazlum dünyanın halklarına da örnek olmuştur.”

01.30´a kadar çeşitli etkinlikler ve konuşmalarla süren demokrasi nöbeti, Sedat Uçan´ın ilahi ve ezgileri ile ardından Sani Konukoğlu camisinde kılınan teheccüd namazıyla devam etti. Bazı vatandaşlar sabah namazına kadar meydanda nöbeti sürdürdü.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 25.5 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
1

Nöbetçi Kitaphanelerin ‘En’leri Belli Oldu

2

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları sayısını 100’e çıkartacağız”

3

50 bin emekliye bayram destek çekleri ulaştırıldı

4

Cumhuriyet Mahallesi Semt Pazarı Kurulmaya Başladı

5

Zabıta Ekipleri 2 Zincir Marketi Mühürledi

6

Bursa’da oy kullanmaya engel yok

7

Mustafakemalpaşa'da Ramazan coşkusu