,
Güncel 8.06.2018 14:47:26 0
BENİMLE EKONOMİ TARTIŞSIN

BENİMLE EKONOMİ TARTIŞSIN

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yüksel Özkan, seçim öncesi yaşanan gerginliğe değinerek, “En büyük arzumuz hoşgörüyü kaybetmeyelim. Ayrıştırıcı dilden uzak kalalım. Toplumu polarize etmeyelim. Birlik ve beraberlik için en fazla

 

 

 

Parti binasında düzenlenen basın toplantısına CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir, CHP Bursa Milletvekili adayları Prof. Dr. Yüksel Özkan ve Erkan Dönmez, yönetim kurulu ve parti üyeleri katıldı.

 

SAĞDUYU ÇAĞRISI

CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, “24 Haziran´da yapılacak olan seçimlerimizin hayırlı olmasını diliyorum. Diğer siyasi partiler basın açıklamalarında biraz daha barışçı bir tavırla hareket etseler, bundan mutlu olacağız. Türkiye´nin birliği, beraberliği ve bütünlüğü için yola çıktık. Basına yansıyan yanlış sözler bizi rahatsız ediyor. Onun için siyasi parti mensuplarını daha dikkatli olmaya davet ediyorum” dedi.

 

TOPLUMU POLARİZE ETMEYELİM

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu´nun Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile ilgili söylediği, “İnce´nin kullandığı dil PKK´nın dilidir” açıklamasını değerlendiren CHP Bursa Milletvekili adayı Prof. Dr. Yüksel Özkan ise, “Ramazan ayı malumunuz hoşgörünün, dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı bir ay. Diğer 11 aya örnek olan bir ay. Ve bu sene erken seçimler Ramazan ayında yapılıyor. İlçe Başkanımızın da ifade ettiği gibi özellikle benim, partimizin, başta Genel Başkanımızın ve Cumhurbaşkanı adayımızın en büyük arzusu hoşgörüyü kaybetmeyelim. Ayrıştırıcı dilden uzak kalalım. Toplumu polarize etmeyelim. Birlik ve beraberlik için en fazla ihtiyacımız olan hoşgörüdür, saygıdır, sevgidir. Dolayısıyla basında çıkan ve seçim döneminde popülist yaklaşımlarla toplumumuzu ayrıştıracak, birbirimize kin ve nefret tohumları saçacak bu tür söylemleri bizler kabul etmiyoruz” dedi.

 

YURTTA SULH, CİHANDA SULH

Prof. Dr. Yüksel Özkan, “Yerel basında çıkan bir yazıyla ilgili birkaç cümle söylemek istiyorum. Bizler CHP olarak, Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önder Atatürk´ün kurduğu bir parti mensupları olarak çizgimiz bellidir. Atatürk´ün devrimlerinin ve inkılaplarının bizler bekçisiyiz. Ve her zaman Atatürk´ün bizlere çizdiği bu yolun dışında çıkmadık. Ve her zaman şunu söyledik; ‘Yurtta sulh, cihanda sulh.´ Çevremizde çok sıcak olaylar cereyan ediyor. Dolayısıyla bizi her yönüyle etkiliyor. Sosyoekonomik olarak, kültürel olarak etkiliyor. Dolayısıyla bu sözleri hatırlatmak istiyorum. Birlik ve beraberlik adına da yine ulu önder Atatürk´ün sözlerini hatırlatmak istiyorum; ‘Ne mutlu Türk´üm diyene.´ Bu sözler aslında ayrıştırıcı değil. Bu sözler Türkiye´de yaşayan etnik kökeni ne olursa olsun, Kürt´ü, Türk´ü, Laz´ı, Çerkez´i, hangi inanca sahip olursa olsun, hangi mezhebe sahip olursa olsun bizler birlik ve beraberlik adına bu sözleri, Atatürk´ün bizlere emanet ettiği demokratik, laik, hukukun üstün olduğu bir parlamenter sistemin savunucularıyız. Biz sonuna kadar, gücümüz yettiği ölçüde toplumumuzun dertleriyle dertleneceğiz. Hepimize görev düşüyor” diye konuştu.

 

CHP´LİDEN ASLA PKK´LI OLMAZ

Çavuşoğlu´nun sözlerine sert bir dille tepki gösteren Milletvekili adayı Erkan Dönmez ise, “Sabahın köründe yollara düşüp ilçe ilçe, mahalle mahalle, köy köy geziyoruz. Niye geziyoruz? Türkiye´nin ciddi sorunları var. Türkiye ekonomik anlamda maalesef tıkanmış durumda. Enflasyon aldı başını gidiyor. Geçen gün mobilyacı kardeşlerimizle oturduk ve İnegöl mobilyasını masaya yatırdık. Bir kardeşimiz bana şunu dedi, bir yılda sunta 70 liradan 140 liraya çıktı, sünger yüzde 200 zamlandı, bilye 0,55 liradan 2,8 liraya çıktı, ayna 23 liradan 46 liraya çıktı. Enflasyon aldı başını gidiyor. Dolar, Euro ona keza. Ülke artık faiz lobisiyle yönetilir hale geldi. Maalesef ülkede üretime dayalı bir sistem yapılamadı ve 16 yılda ekonomi politikaları iflas etmiş durumda. Şimdi hükümete soruyorum; Sayın Hakan Çavuşoğlu ‘Muharrem İnce PKK diliyle konuşuyor´ diye bir başlık atmış. Çok üzüldüm. CHP´den bir PKK´lı çıkmaz. CHP 9 Eylül 1923 yılında Cumhuriyeti kurmuş partidir. Ulusal birlikte yanadır, üniter yapıdan yanadır. CHP´liden asla PKK´lı olmaz. Ben polemik konusu yapmak istemiyorum ama Habur karşılamaları burada. Megri şarkılarını söyleyenlerde biz değiliz. Megri nedir? Megri bir PKK´lı adına yakılmış bir ağıttır. Megri şarkısıyla benim başbakanımda, benim Cumhurbaşkanımda, hanımları da ağlamadı. Bizden PKK´lı olmaz. Ben Hakan Çavuşoğlu´nu davet ediyorum. Benimle gelsin ekonomiyi tartışsın, buyursun gelsin. Aynı masada, aynı platformda Hakan Çavuşoğlu´yla birlikte biz eğitimi tartışalım, hocamla sağlığı tartışsın. Ülkedeki eğitim durumunu da biz çok iyi biliyoruz. Ülkenin ekonomi politikasını da biliyoruz. Çiftçi bir kardeşiniz olarak, çiftçinin durumunu da biliyoruz. Geçen gün kamyoncunun yanındaydım. Kamyoncunun durumunu da biliyoruz. Gelsin Hakan Bey, CHP Milletvekili adayı olarak şuanda AK Parti´de milletvekili adayı olmuş, 16 yıldır birikimi olan kim varsa karşıma davet ediyorum. Yüreği yetiyorsa gelsin benimle ülkenin ekonomisin tartışsın. Ben bu sözü kendilerine iade ediyorum ve kınıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 23.1 ° / 10.1 ° Güneşli
  • Cuma 18.5 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
1

İnegöl Okyanus kolejinde 23 nisan etkinliği

2

MODEF’e 23 Nisan’da Rekor Ziyaret

3

Milli Takımın Yarısı İnegöl’den

4

Okul Sporları Yarışmasında İnegöl Belediyespor Farkı

5

İnegöl’de 23 Nisan Bir Başka Güzel

6

İnegöl Arıcılığında Yeni Dönem Başladı

7

Zemci Şahin’den 23 Nisan Mesajı