,
11.01.2018 15:14:58 0
BAYRAKTAR ANILARINI PAYLAŞTI

BAYRAKTAR ANILARINI PAYLAŞTI

1954 yılında Yıldızspor adıyla amatör ligden başlayıp 1984 yılında birleşerek İnegölspor adıyla ikinci ligde mücadele veren kulübün, yıllar içerisindeki fotoğraf hatıralarının bulunduğu eserler “Yıldızspor´dan İnegölspor´a” adlı sergiyle izlenime açıldı.

Acı tatlı hatırların bulunduğu sergiyi inceleyen İnegölspor´ün eski yöneticileri ve futbolcuları duygulu anlar yaşadı. İnegöl Kent Müzesinde 9. Kuruluş yıl dönümünde 90. Sergi izlenime açıldı. İnegöl´ün spor tarihinin yaşatıldığı sergi dün Dünya Gazeteciler gününde izlenime açıldı.

 

Kent müzesinde düzenlenen programa Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, Emniyet Müdürü İlhami Araali, Yıldızspor-İnegölspor eski başkanları ve futbolcuları ile davetliler katıldı.

BAYRAKTAR ANILARINI PAYLAŞTI

Programın açılış konuşmasını yapan Yıldızspor ve İnegölspor eski Başkanı Fikri Bayraktar, " Bu kulüpte başkanlık yapma şerefine nail oldum. Hayatımda hiç futbol oynamadım. Askerden geldikten sonra mahallenin gençleri bir gün işyerime geldiler, abi çok önemli bir maçımız var Mustafakemalpaşa´dan sen gel. Tamam dedim hafta başıydı, 4-5 gün geçti, gençler adam yerine koyup gelmişler, işimde yok bindim gittim. Yendik ve şampiyon olduk. Ondan sonra İnegölspor´un kongresi vardı  o güne kadar İnegölspor´un yerini bile bilmiyordum.  Dediler ki Fikri Bayraktar bu işi çok seviyor, Mustafakemalpaşa´ya kadar maça geldi, hadi idareci yapalım dediler yöneticiliğim böyle oldu. Ondan sonra yeni İnegölspor´un kuruculuğunda arkadaşlarla birlikte çalıştık.  Bir anım daha var, amatör İnegölspor´a başkan olduk, çok iyi bir takım kurduk. Transferler tamamlanmıştı. Bursa ve Türkiye şampiyonluğu hedef koyduk. Hüsnü diye bir arkadaş var ama fiyatı pahalı alamıyoruz. Transferi kapattık. İşyerinde oturuyorum Nizamettin Şimşek geldi, duydum çok iyi takım kurmuşsunuz ama çok iyi bir oyucuyu almamışsınız. Para bitti almadım dedim. Ben dedi o arkadaşın parasının yarısını karşılayacağım. Hüsnü´yü bulup getirdik, telefon falan yok 31 Temmuz´da son gün Oylat´a gönderdik, ağırladık. Transfer o gün bitti. Akşamüstü İnegölspor lokaline gittim misafir var seni arıyor dediler. Bir arkadaş Bursa´dan gelmiş elinde bir mektup, İnegölspor başkanını aradığını söyledi. Necip İz diye bir dostumuz vardı, Yıldırımspor Başkanı. Hüsnü de Yıldırımspor´daydı.Başkan burada yok dedim. Mektupta, ´Senden bir ricam var, bizim en iyi futbolcumuzu sizin arkadaşlar kaçırmış, bu çocuk giderse ben biterim, o çocuğu Allah aşkına gönder´ yazmış. Başkan Ankara´da diyerek arkadaşı yedirip içirip gönderdik. Bir kaç gün sonra Necip İz ile bir yerde karşılaştık, arkadaşımız ile ilgilenmişler ama sen İnegöl´de yokmuşsun dedi. Olsaydım hallederdim diyerek atlattık”dedi.

9. YILDA 90. SERGİ

Belediye Başkanı Alper Taban ise, “9. yılda 90. sergi adı altına buluştuk. Pek çok faydayı inşallah hep birlikte sizlerle paylaşacağız. Çatısı altında bulunduğumuz tarihi mekânın 9.yılı. 2009 yılında hayata geçmiş müzenin 9. yılını kutluyoruz. Burada hazır bulunan pek çok kişinin hatıralarının olduğu, herkesin kendinden bir şeyler bulacağı bir sergideyiz. Bizlerde şehrin yerel yöneticileri olarak ve bu şehirde yaşayan vatandaş olarak bir misafirimiz geldiğinde, hemen koşup geldiğimiz mekân. Belki çok yıllar önce farklı amaçlara hizmet etti ama bugün bir tarihi mekânın yaşatıldığı alana dönüştü. Söylerken Kent Müzesi diyoruz kolayca ama burada bir emek var. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum, beraberinde burada meclis üyemiz Nedim Bayram, Serdar Rubacı ağabeyimiz şuan ismini zikredemediğim arkadaşlarımız var. Burada hakka yürümüş olan Serdar ağabeyimizin ismini burada yaşatmak istedik. Bütün şehir buradan istifade ediyor. Belki konuşarak bir acıyı tekrar tekrar hatırlatmış oluyorum ama sergi salonumuzun ismini Serdar Rubacı olarak isimlendirelim, kimlerin emeği olduğunu insanlarımız bilsinler, biz burada Serdar ağabey diye hitap ediyorum, kendi tecrübeleri ile katkılarının olduğunu bizzat gördüm. Rabbim cenneti ile muamele eylesin. Yine hemen yan tarafta da Mobilya müzemiz var. Kuruduğu tarihte ilk olma özelliği taşıyan müze. Bu yönüyle çok önemli... Buraya gelen misafirlerimiz kent ile ilgili bilgileri burada öğrenebiliyorlar. İlk müze fikri hayat geçerken, acaba müzemi daha öncelikli diyorduk ama müzenin kıymetini yaşayarak anlayabiliyoruz. Ben başta Sayın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanım olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum”şeklinde konuştu.

9 YILDA 700 BİN ZİYARETÇİ

Taban konuşmasını şöyle sürdürdü; “9 yıl boyunca toplam 700 bin civarında ziyaretçiye ulaştık diyen Taban, " Beraberinde pek çok ile ve ilçeye de örnek teşkil etti müzemiz. Çok ciddi emekler var ilgi arkadaşlarımız merkez, köyde, büyüklerimize, ailelerimize ulaşarak ricada bulundular. Onlarında yaptığı çok önemli bir şey. Tamamen gönüllük esasıyla ellerindeki hatırları verdiler. Böylede bir güzellik oraya çıktı. Yıldızspor´dan İnegölspor´a dedik, daha önceki yıllarda sergiler gerçekleştirmiştik. Bugünde Yıldızspor ile bir sergi gerçekleştirmek istedik. 9. yılda 90. sergimizi taçlandırmış olacağız. Yine burada 90 fotoğrafımız sergilenecek. Burada bir teşekkürü de Turhan Şahin ağabeyimize yapmak istiyorum. Kendisi araştıran ve özellikle belgeler hayranlığı olduğunu görüyorum. O belgeleri teslim edenlere de teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

GAZETECİLERİ UNUTMADI

Dünya gazeteciler gününü kutlayan Taban, "Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Ben Çalışan Gazeteci arkadaşlarımın, burada olan olmayan herkesin bu özel gününü kutluyorum. İnegöl´de tüm kurumlarımız ile yaşadığımı uyum, basın mensubu arkadaşlarımız ile aynı güzellikte. Bu İnegöl´ün güzelliği ben kendilerine teşekkür ediyorum. Bu haberlerin paylaşılması ile ilgili onarında emeği var. Ben bugünü tekrar kendileri için tebrik ediyorum, sağlıklı, sıhhatli görev yapmalarını temenni ediyorum" dedi.

BAŞKANDAN SÜRPRİZ

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alper Taban, Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle programa katılan gazeteciler için hazırlattığı sürpriz pastayı, basın mensuplarıyla birlikte keserek, bu özel günü kutladı.

Geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden Serdar Rubacı´nın ismi verilen Kent Müzesi Sergi salonunda hazırlanan “Yıldızspor´dan İnegölspor´a” adlı sergi kurdele kesilerek açılıp, gezilerek incelendi. Eski fotoğraflarını gören İnegölspor eski yöneticileri ve futbolcuları duygulu anlar yaşandı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

Başkan Aktaş, “Biz gençlerimize güveniyoruz”

2

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

3

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

5

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

6

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

7

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası