,
Güncel 11.09.2018 10:55:24 0
BAŞKAN TABAN´DAN HİCRİ YENİ YIL MESAJI

BAŞKAN TABAN´DAN HİCRİ YENİ YIL MESAJI

Belediye Başkanı Alper Taban, hicri yeni yılla ilgili bir kutlama mesajı yayımladı. İslam tarihinde bir dönüm noktası olarak Hz. Muhammed´in hicreti esas alınarak, hicri yılbaşı kabul edilen Muharrem ayının başlangıcına ilişkin mesajında Taban, “Mazlumlar

11 Eylül 2018 Salı günü 1 Muharrem 1440 Hicri yılbaşı. İslam tarihinde bir dönüm noktası olarak Hz. Muhammed´in hicreti esas alınarak, hicri yılbaşı kabul edilen Muharrem ayının başlangıcına ilişkin İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban bir kutlama mesajı yayımladı.

“MAZLUMLARA ENSAR OLAN AZİZ MİLLETİMİZİN VE BÜTÜN MÜSLÜMANLARIN HİCRİ YENİ YILINI TEBRİK EDİYORUM”
Taban mesajında; “Sevgili peygamberimizin Mekke´den Medine´ye hicretinin gerçekleştiği ve Rahmet Peygamberinin “Allah´ın ayı” olarak nitelendirdiği Muharrem ayına dolayısıyla yeni bir yıla 11 Eylül Salı günü itibariyle girmiş olacağız. Özellikle bu mübarek günlerde İslam Dünyasına yeniden bir ve bütün olma şuuru nasip etmesini diliyorum. Mazlumlara Ensar olan aziz milletimizin ve bütün Müslümanların hicri yeni yılını tebrik ediyorum” diye konuştu.

“HİCRET, YARDIMLAŞMA, DAYANIŞMA, PAYLAŞMA, DOSTLUK VE KARDEŞLİĞİN İFADESİDİR”
Hicretin şiddetten merhamete, esaretten özgürlüğe gidişin adı olduğunu ifade eden Taban, “Allah´a itaatin, sadece O´na kul olmanın göstergesidir. Hicret; tevhidin bilinmesi, güzel ahlakın yaygınlaşması, merhametin yaşanması adına verilen mücadelede en büyük fedakârlığı göstermektir. Hicret, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma, dostluk ve kardeşliğin ifadesidir. Kardeşine kucak açarak onunla evini, iş yerini, yiyeceğini ve varlığını paylaşmanın; kardeşini himaye etme ve sahiplenmenin adıdır. İslam toplumuna, kendisi için istediğini, kardeşi için de istemeyi, diğerkâmlığı ve kardeşliği öğretmiştir. Komşusu aç iken tok gezilemeyeceğini göstermiştir. Fakirler, sahipsiz olmadıklarını; güçsüzler kimsesiz kalmadıklarını Peygamberimizden ve onun uygulamalarından öğrenmişlerdir” açıklamasında bulundu.

“ENSAR VE MUHACİR KARDEŞLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİ İNEGÖL´DE YAŞANIYOR”
Ensar ve muhacir kardeşliğinin en güzel örneklerinin İnegöl´de yaşandığına da vurgu yapan Taban, “İnegöl´ümüz tarihten günümüze kadar pek çok dönemde gerek Balkanlardan gerek Kafkaslardan gerekse Türkiye´nin ve Dünya´nın başka coğrafyalarından gelerek İnegöl´e yerleşen muhacirlere misafirperverlik göstermiş ve bir kardeşlik duygusuyla gelen muhacirleri bağrına basmıştır. Bugün gelinen noktada İnegöl farklı kültürlerin bir arada huzur ve barış içerisinde yaşadığı bir kent haline gelmiştir.”

“SABIR, METANET, ÖZVERİ VE İNANCA HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK İHTİYAÇ DUYUYORUZ”
Bugün hicretin hatırlattığı değerlere; sabır, metanet, özveri ve inanca her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Taban, “Zira insanlık; şiddet, savaşlar, açlık, yoksulluk, göç gibi devasa sorunların kuşatması altında tarihinin en acılı ve sancılı dönemlerinden birini yaşamaktadır. Savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan mazlum milletlere Dünya devletlerinin adeta kör, sağır ve dilsiz kaldığını hepimiz görmekteyiz. Bizler gerek Peygamberimizin bize öğrettikleri ve gerekse atalarımızdan gelen geleneğimizle daima zalimin karşısında, mazlumun yanında olduk. Allah´tan duamız bu güzel hasletlerin hem diğer Müslüman ülkelerce hem de diğer Dünya devletlerince benimsenmesidir” şeklinde konuştu.

Taban son olarak, “Hicri yeni yılın, birliğimizin ve kardeşliğimizin güçlenmesine, bütün insanlığın huzuru ve iyiliği için daha büyük bir azim, özveri ve fedakârlıkla çalışmamıza vesile olmasını temenni ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 21.8 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.9 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 4.8 ° Güneşli
1

İnegöl Trafiğine MODEF Düzenlemesi

2

inegöl'de sandalye fabrikasında yangın

3

Yangın Kontrol Altına Alındı

4

İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı

5

İnegöl'ün 2023 yılı dış ticaret rakamları belli oldu

6

İnegöl Alanyurt yolunda kaza 1 yaralı

7

inegölspor’un rakibi kayserispor oldu