,
Güncel 3.04.2018 14:04:50 0
BAŞARILAR BİR BİR GELİYOR

BAŞARILAR BİR BİR GELİYOR

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Rize´de düzenlenen Spor Tırmanış Minikler ve Küçükler Lider Türkiye Şampiyonasında İnegöl Belediyesporlu sporcular önemli başarılara imza attı.

14 İLDEN 180 SPORCU
31 Mart-01 Nisan tarihleri arasında Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün çok amaçlı salonunda düzenlenen Spor Tırmanış Minikler ve Küçükler Lider Türkiye Şampiyonasına 14 ilden 180 sporcunun katılım gösterdi.

TÜRKİYE DERECELERİ
Zorlu rakiplerin yer aldığı şampiyonaya katılım gösteren İnegöl Belediye Spor kulübü Spor Tırmanış takımı sporcularından Minikler B kategorisinde 2009 doğumlu Egemen SEVİMLİ, dişli rakiplerini bir bir geçerek Türkiye İkinciliğini elde ederken, aynı kategoride yarışan yine 2009 doğumlu Sefa YAMAN ise Türkiye dördüncüsü oldu. 7 lisanslı sporcusuyla Türkiye Şampiyonasına katılan İnegöl Belediye Spor Kulübü, İnegöl´ü böylesi önemli bir organizasyonda temsil etmenin haklı gururunu yaşadı.

BAŞARILAR BİR BİR GELİYOR
Elde edilen başarılara ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, minik sporcuların İnegöl´ün göğsünü kabarttığını söyledi. Spor tırmanış sporunun İnegöl´de Belediyespor bünyesinde henüz 1 yıllık geçmişi olduğunu kaydeden Yiğit, “İnegöl Belediyesi olarak Türkiye´de bir ilki gerçekleştirip salon içi spor tırmanış duvarı yaptık. Burada ücretsiz olarak 350 çocuğumuza eğitim veriyoruz. Bugün de görüyoruz ki bu eğitimler meyvelerini vermeye başladı. Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce Bursa il temsilciliğinin tertip ettiği il birinciliği yarışmasında küçük sporcularımız 9 madalyayı şehrimize getirmişti. 3-4 Mart tarihleri arasında Ankara´da yapılan milli takım seçmelerinde de yine 8 sporcumuz başarılı sonuçlar elde ederek ilk 10´a girmeyi başardı. 4 sporcumuz derece elde ederken, milli takımlarda İnegöl 8 sporcu ile temsil hakkı kazandı. Şimdi de Rize´de gerçekleşen Spor Tırmanış Minikler ve Küçükler Lider Türkiye Şampiyonasında el ettiğimiz başarılı sonuçlar doğru yolda olduğumuzu bizlere göstermektedir. Küçük sporcularımızı bu başarılarından dolayı en içten duygularımla tebrik ediyorum” dedi.

GELECEĞİMİZE YATIRIM YAPMAK ZORUNDAYIZ
Bugünün yarını; yarının umudu olan çocuklarımıza ve gençlerimize yatırım yapmak zorundayız diyen Yiğit, “İçinde bulunduğumuz süreçte bunun çok daha önem kazandığının farkındayız. Dolayısıyla onların öğrencilik dışında kalan vakitlerini çok daha iyi yerlerde değerlendirebilmeleri adına bizler de onlara destek olmaya çalışıyoruz. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki onlar için yaptıklarımız az bile. Daha fazlasını hak ediyorlar. Geleceğimizin teminatı onlar” şeklinde konuştu.

TIRMANIŞ EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR
Yiğit, spor tırmanış çocuk eğitimlerinin İnegöl Belediye Spor Salonunda her Cumartesi devam ettiğini de hatırlatarak; “Eğitimlerimiz Cumartesi günleri spor salonunda yapılıyor. Her çocuğumuz bu eğitimlerden faydalanabilir. Türkiye´de en çok spor tırmanış sporcusu yetiştiren İnegöl belediye spor kulübü bu eğitimleri tüm çocuklara ücretsiz olarak vermektedir. Tırmanış sporu kas ve koordinasyon gelişimi, problem çözme yeteneğinin gelişmesi, zorluklarla mücadele, stres altında problem çözme, kendi başına karar verme gibi konularda çocuklarımıza ciddi katkılar sağlıyor. Bu alanda kazandırdığı özelliklerle çocuklarımızın geleceğe daha sağlam adımlarla hazırlanmasına katkı sunulmuş oluyor” diye konuştu.

Yiğit son olarak, “14 Nisan 2018 Cumartesi günü ilkokullar arası spor tırmanış hız yarışması ile bu alanda böylesi bir önemli organizasyonu Türkiye´de ilk defa düzenleyen kulüp olarak da Türkiye Dağcılık Federasyonu tarihine geçmeye hazırlanıyoruz. Bu kadar kısa sürede elde edilen bu önemli başarılar belirli bir emek, planlı ve programlı bir çalışmanın eseri. Son olarak tüm sporcularımıza elde ettikleri başarılı sonuçlardan dolayı teşekkürlerimi sunuyor, belediye olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Pazartesi 19.2 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 20 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

İnegöl'de feci kaza o anlar saniye saniye kameraya yansıdı

2

İnegöl'de kaza yapan motosiklet sürücüsü 11 gün sonra hayatını kaybetti

3

Başkan Bozbey, Modef fuarını ziyaret etti

4

Minik Ömer'in Bayrak Sevgisi Görenleri Duygulandırdı!

5

Yavuz Turhan gözyaşlarıyla toprağa verildi

6

Eğitimci ve yazar Dilek Cesur İnegöllülerle buluştu

7

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu