,
Güncel 12.02.2019 10:08:43 0
BAŞARILAR BİR BİR GELİYOR

BAŞARILAR BİR BİR GELİYOR

AYRINTILAR>>>

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Sakarya´da düzenlenen Spor Tırmanış Küçükler ve Gençler Boulder Türkiye Şampiyonasının 2. Ayağında İnegöl Belediyesporlu sporcular önemli başarılara imza attı.

SPOR TIRMANIŞ TAKIMI ZİRVEYİ BIRAKMADI
9-10 Şubat tarihleri arasında Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Sakarya´da düzenlenen Spor Tırmanış Küçükler ve Gençler Boulder Türkiye Şampiyonasının 2. Ayağına İnegöl Belediyespor kulübü Spor Tırmanış takımı sporcuları küçükler E,D ve C kategorilerinde katılım gösterdi. 12 sporcuyla şampiyonun 2.ayağında zirvede yer almak için rakipleriyle kıyasıya mücadele eden Belediyesporlu minik dağcılar sıralamada ön basamaklarda kendilerine yer buldular. Kategorilerine göre Küçük kızlar E kategorisinde Ayşenur Şen 1´inci, Küçük erkekler D kategorisinde Sefa Yaman 3´üncü, Küçük Kızlar D kategorisinde Kevser Şen 4´üncü, Küçük Kızlar D kategorisinde Beyzanur Sel 7´inci, Küçük erkekler D kategorisinde Önder Günsal 5´inci, Küçük Erkekler C kategorisinde Onur Süngü 2´inci ve Küçük Erkekler C kategorisinde Ömer Faruk Yurttutan ise 6´ncı olma başarısı gösterdi.

/resimler/2019-2/12/1010473948460.jpg

“MİNİK SPORCULAR İNEGÖL´ÜN GÖĞSÜNÜ KABARTIYOR”
Elde edilen başarıya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, minik sporcuların İnegöl´ün göğsünü kabarttığını söyledi. Spor tırmanış sporunun İnegöl´de Belediyespor bünyesinde yeni yeni ivme kazandığını belirten Başkan Taban; “İnegöl Belediyesi olarak Türkiye´de bir ilki gerçekleştirip salon içi spor tırmanış duvarı yaptık. Burada ücretsiz olarak çocuklarımıza eğitim veriliyor. Görüyoruz ki bu eğitimler meyvelerini vermeye başladı. Bildiğiniz gibi daha önce çeşitli yarışmalarda minik dağcılarımız birçok madalya ile İnegöl´e dönmüşlerdi. Milli Takım alt yapısına seçilme başarı gösteren minik dağcılarımızın Spor Tırmanış Küçükler ve Gençler Boulder Türkiye Şampiyonasının hem 1. hem de 2. ayağında el ettikleri başarılı sonuçlar doğru yolda olduğumuzu bizlere göstermektedir. Küçük sporcularımızın bu başarılarının artarak devam etmesi en büyük dileğimiz. Ayrıca bu başarılarda emekleri olan antrenörümüz Bülent Aktaş ile antrenör yardımcıları Yavuz Bayram, 
Ertan Kirişçi ve Gökhan Uysal´a da teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

/resimler/2019-2/12/1011494730891.jpg

“GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZA YATIRIM YAPMAK ZORUNDAYIZ”
Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize yatırım yapmak zorundayız diyen Taban, “Genç dimağlarımızın zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini istiyoruz. İçinde bulunduğumuz süreçte bunun çok daha önem kazandığının farkındayız. Dolayısıyla onların sporla iştigal etmeleri ve bu alanda gelişmeleri noktasında elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çalışıyoruz. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki onlar için yaptıklarımız az bile. Daha fazlasını hak ediyorlar. Geleceğimizin teminatı onlar” açıklamasında bulundu.

/resimler/2019-2/12/1011336761855.jpg

TIRMANIŞ EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR
Başkan Taban, spor tırmanış çocuk eğitimlerinin TDF spor tırmanış Antrenörü Bülent Aktaş eğitmenliğinde İnegöl Belediye Spor Salonunda her Perşembe akşamı ile Cumartesi tüm gün devam ettiğini de hatırlatarak; “Çocukların içgüdüsel bir yeteneği olan tırmanış, küçük yaşta başlandığında fiziksel ve zihinsel olumlu etkileri çocuklar üzerinde gözlemlenmiştir. Tüm kas yapısını çalıştıran bu spor dalı çocukların zorluklar karşısında hızlı karar verme yeteneğini geliştirip özgüvenini güçlendirmektedir. Hayata karşılaşacakları korkulara karşı sağlam dengede kalabilirler. Çocukların gelişiminde faydalı olan bu ekstrem spor İlk kez Türkiye´de çocuk spor tırmanış eğitimi olarak İnegöl de başlamış ve ücretsiz olarak eğitim verilmeye devam etmektedir. Tüm çocuklarımızın yeni kayıt döneminde İnegöl belediyesinin bu imkanından bu spordan faydalanması için bekliyoruz” diye konuştu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 25.5 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
1

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

3

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

4

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

5

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

6

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor

7

İnegöl'de Kızılay’dan ihtiyaç sahiplerine ramazan kolisi