,
Güncel 28.11.2018 14:27:54 0
AYRILIKLAR SEVGİYİ PEKİŞTİRİR

AYRILIKLAR SEVGİYİ PEKİŞTİRİR

Oğlunun yaşadığı rahatsızlık nedeniyle ani bir şekilde Ankara´ya tayin olan İnegöl Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, kendisi için düzenlenen veda yemeğinde yaptığı konuşmada artık kendisini bir İnegöllü olarak gördüğünü ifade ederek; “Her daim burası b

5 yıl önce İnegöl´de Jandarma Komutanı olarak göreve başlayan ve geride kalan süre boyunca ilçe halkının gönlünde taht kuran İnegöl Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, oğlu Korhan´ın yaşadığı kalp rahatsızlığı sonrası tedavinin Ankara´da sürmesi gerekliliği nedeniyle Ankara´ya tayin oldu. Ani bir şekilde yaşanan tayin sonrası, Salı akşamı İnegöl Belediyesi tarafından Uğur Baş için veda yemeği düzenlendi.

Sürenin dar olması nedeniyle geniş kapsamlı bir veda yemeği tertip edilemezken, düzenlenen yemeğe; Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban ve Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş ile birlikte protokol üyeleri katıldı.

İLÇE HALKIMIZIN GÖNLÜNDE TAHT KURDU
Yemek sonrası katılımcılar Uğur Baş´ın tayinine ilişkin duygu ve düşüncelerini ifade eden konuşmalar yaptı. İlk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bu akşamki yemeği düzenlememizin sebebi Uğur Baş komutanımızın şehrimizden ayrılışı. Açıkçası ilk duyduğumda çok üzüldüm. Sevdiğimiz, değer verdiğimiz, gönlümüze koyduğumuz, sadece yöneticiliğiyle değil insanlığıyla da ön plana çıkarak şehrimize değer katan bir komutanımız oldu. Görevinde başarılı oldu ama aynı zamanda sevecen, mütevazi, alçak gönüllü kişiliğiyle de tüm ilçe halkımızın gönlünde taht kurdu. Bizler de aynı duygu ve düşünceler içerisinde olduk. Kıymetli evladının geçirdiği rahatsızlıktan dolayı zorunlu bir tayin oldu. Öncelikle ben evlatlarına rabbimden sağlık sıhhat, şifalar diliyorum. Sağlık her şeyin ötesinde. Sağlığınız yoksa hiçbir şeyin kıymeti kalmıyor. Öncelikle tüm hastalarımıza ve Korhan kardeşimize de acil şifalar diliyorum. Zaman darlığından dolayı çok büyük, kapsamlı bir organizasyonu da yetiştirmemiz mümkün değildi. Dolayısıyla biraz daha dar kapsamlı, Kaymakam Beyin önderliğinde bir organizasyon yapmak durumunda kaldık” dedi.

TAYİN SEBEBİNİ ANLATTI
Binbaşı Uğur Baş ise tayin sebebini açıklayan bir konuşma yaptı. Baş, “Bu akşamki birliktelik için sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerin güzel temennileri beni son derece mutlu etti. İnsan yaşamında ayrılıklar her daim olan bir durumdur. Bizler de kamu görevlileri olarak süremiz dolduğunda görev yaptığımız yerden ayrılırız. Bu seferki ayrılık biraz buruk ve acı oldu. Zamansız bir ayrılık oldu. 25 gün önce tesadüfen Ankara´ya ziyaret amaçlı gitmemiz, orada büyük oğlumun halsizliği sebebiyle hastanenin aciline müracaatımızla ciddi bir kalp rahatsızlığının ortaya çıkması bizi çok derinden sarstı. Tabi insan yaşamında hastalıklar her zaman var. Allah dermansız dert vermesin diyoruz. Evlat olunca da hayatımızda bir deprem etkisi yarattı. 13-14 günlük hastanede yatmasının ardından kalbine pil takıldı. Kader bizi bir şekilde doğru doktorların eline itti. Bundan sonra kalple ilgili ciddi bir süreç bizi bekliyor. Nakil olma durumu var” diye konuştu.

/resimler/2018-11/28/1431003809686.jpg

İNEGÖL BENİM MEMLEKETİM OLARAK KALACAK
5 yıldır İnegöl´de görev yaptığını hatırlatarak konuşmasını sürdüren Uğur Baş, “Geldiğim günden bu yana her zaman kocaman yüreğimle hizmet etme gayretini göstermeye çalıştım. Burada jandarmanın ve yine beraber görev yaptığımız emniyetimizle birlikte güvenlik hizmeti sunmaya çalıştık. Kendimi artık bir İnegöllü olarak görüyordum. Alinur Başkanımız her zaman sorardı nereliydin komutanım diye. Ben artık İnegöllüyüm derdim. Burada çok güzel dostluklar elde ettik. Hayata dair çok güzel tecrübeler elde ettik. Her daim burası benim memleketim olarak kalacak. Bunu veda olarak görmek istemiyorum. Sadece yerim değişti. Ruhum ve duygularım burada. Her zaman gidip geleceğiz. Sizlerin de Ankara´da artık bir kapısı var. İnegöl´de ailemle çok güzel günler geçirdik. Bundan sonra görevimize Ankara´da devam edeceğiz. Ama İnegöl benim hayatımda ömrüm boyunca unutamayacağım bir yer olarak kalacak” ifadelerinde bulundu.

AYRILIKLAR SEVGİYİ PEKİŞTİRİR
Kaymakam Şükrü Görücü de Türk milletinin kendine hizmet eden kişileri asla unutmadığını dile getirerek; “Sevilmek çok güzel bir şey. Bu millet zaten kendine hizmet edenleri asla unutmaz. İnegöl´de de bu böyle, Türkiye´nin her yerinde de. Komutanımızla kısa bir süre önce tanıştık ama bu kısa sürede çok büyük mesafeler aldık. İnegöl zaten küçük bir Türkiye. Türkiye´nin her yerinden insanların burada birlik beraberlik içerisinde olması, devletin burada herkesin bildiği hizmetkar devlet anlayışıyla biz İnegöl´de hizmet etmenin haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Kamu görevidir bu. Belli bir süre zarfında komutanımızın ayrılacağını biliyorduk ama sağlık sorunları nedeniyle zamansız bir ayrılık oldu. Allah´tan erken teşhis edildi. Erken teşhis erken tedaviyi de getiriyor. Bundan sonra da ailesi ve çocuklarıyla komutanımıza mutluluklar diliyorum. Ayrılıklar sevgileri pekiştirir. Bundan sonra her zaman bir komutan gördüğümüzde Uğur Binbaşı aklımıza gelecek. Ayrıca Belediye Başkanımıza da bu organizasyon için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

/resimler/2018-11/28/1431242724660.jpg

Diğer konukların da duygu ve düşüncelerini ifade eden konuşmalarının ardından Belediye Başkanı Alper Taban Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş´a İnegöl´ü simgeleyen bir tablo hediye ederken, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç´da çini hediye etti.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 21.8 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.9 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 4.8 ° Güneşli
1

inegöl'de sandalye fabrikasında yangın

2

Yangın Kontrol Altına Alındı

3

İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı

4

İnegöl'ün 2023 yılı dış ticaret rakamları belli oldu

5

İnegöl Alanyurt yolunda kaza 1 yaralı

6

inegölspor’un rakibi kayserispor oldu

7

İl olma çalıştayı raporu siyasi partilerle paylaşıldı