,
Güncel 5.12.2018 11:19:34 0
ATATÜRK FARKI

ATATÜRK FARKI

Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şube Başkanı Birol Atay, 05 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesinin 84. yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında Atay;

 

 

Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´ün yaratıcısı olduğu “ Ulus Devlet Modeli” yani Türkiye Cumhuriyeti bir “ çağdaşlaşma” atılımıdır.

 

Yaşamı boyunca, çağdaş toplum oluşturma mücadelesini sürdüren, Büyük ATATÜRK, 05 Aralık 1934´de tüm dünyayı hayran bırakan bir çıkışla kadınlara milletvekili seçilme hakkını tanıdı.

 

Büyük Önder´e göre; kadınını sosyal yaşamdan uzak tutan, geri plana atan, tecrit eden, cahil bırakan bir milletin yaşaması, ayakta kalması mümkün değildir:

 

“ Bir toplum kadınlardan ve erkeklerden oluşur. Toplumun bir yarısı topraklara zincirle bağlı iken, diğer bir yarısının yükselmesi mümkün müdür?” sözü bu konudaki bakış açısının net anlatımıdır.

 

Milli Kurtuluş Savaşı´nda kadınlarımızın, vatanın her yerinde mücadeleye katılımları, dünya tarihinde saygıyla anılmaktadır. Büyük Devrimci ATATÜRK; “dünyada hiç bir milletin kadını ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim diyemez.” sözleriyle bunu teyit etmektedir.

 

ATATÜRK Türkiye´sinde, 08 Şubat 1935´de gerçekleşen genel seçimlerde, 17 kadın, milletvekili olarak TBMM´de yer almıştır. Avrupa´nın ve dünyanın büyük kaosa, 2. Dünya Savaşı´na sürüklendiği bir dönemde, ATATÜRK Türkiye´si böylece yine fark yaratmıştır.

 

Millet olarak ATATÜRK´e çok şey borçluyuz. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, çocuğuyla… Milletimizin her bir ferdini bu sorumluluğun bilincinde olmaya çağırıyoruz.

 

Atatürkçü Düşünce Derneği çatısı altında, binlerce kadın üyemiz, yöneticilerimiz ve şube başkanlarımız Büyük ATATÜRK´e minnet duyarak çalışmaktadır. Sorumluluk duygusuyla, büyük özveriyle mücadele veren tüm kadın üyelerimizin ve kadınlarımızın Seçme ve Seçilme Hakkı kazanmalarının yıl dönümünü kutluyoruz.

 

Atatürk´le fark yarattık… Atatürkçü Düşünce ile fark yaratmaya devam edeceğiz… dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Pazar 16.3 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 20 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Başkan Bozbey, Modef fuarını ziyaret etti

2

Minik Ömer'in Bayrak Sevgisi Görenleri Duygulandırdı!

3

Yavuz Turhan gözyaşlarıyla toprağa verildi

4

Eğitimci ve yazar Dilek Cesur İnegöllülerle buluştu

5

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu

6

Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı

7

Seçim bitti saadet partisi yine sahada