,
Güncel 27.09.2018 10:13:14 0
AŞURE İKRAMLARI DEVAM EDİYOR

AŞURE İKRAMLARI DEVAM EDİYOR

İnegöl Belediyesi tarafından Muharrem ayına girilmesi nedeniyle aşure ikramlarına devam ediliyor. Kardeşliğin ve birlikteliğin artması adına gerçekleştirilen aşure ikramlarının son durağı Kurşunlu Mahallesi oldu.

İnegöl Belediyesi tarafından birlik ve beraberliğin artması, kardeşliğin pekişmesi, muhabbet ve dostluğun çoğalması, bolluk ve bereketin her haneye girmesi adına her yıl olduğu gibi bu sene de ilçe halkına aşure ikramı başladı. Geçtiğimiz Cumartesi günü Sarraflar Çarşısı girişinde dağıtılan Aşure ikramından sonra bugünde Kurşunlu Mahallesinde kurulan pazaryerinde vatandaşlara aşure ikram edildi.

Kurşunlu Mahallesi Pazaryerindeki aşure ikramına Belediye Başkanı Alper Taban, belediye meclis üyeleri, Ak Parti yönetim kurulu üyeleri ile mahalle sakinleri katılım gösterdi.

“AŞURENİN BEREKETİ ŞEHRİMİZİN DÖRT BİR TARAFINA YAYILIYOR”
Gerçekleştirilen aşure ikramı sonrası konuşan Başkan Taban, “Bugün Kurşunlu mahallemizdeyiz. Mahallemizde Çarşamba günleri pazarın kurulduğu gün. Özellikle pazarın kurulduğu günü denk getirelim ve aşuremizi burada dağıtalım istedik. Tüm Kurşunlu mahallemizin sakinleri bu bereketten istifade etmek için buradalar. Biliyorsunuz Muharrem ayının 10.günü itibariyle aşure kazanları kaynamaya başladı. Ayrıca aşurenin İnegöl´ün sosyo-kültürel yapısını da yansıttığını düşünüyorum. İnegöl´de yaşayan vatandaşlarımız farklı coğrafyalardan, farklı illerden gelerek burada yaşıyorlar. Aşure´de böyle içerisinde buğdayından, birçok meyvesi ve hububatına kadar hepsi bir araya gelince güzel bir tat ortaya çıkıyor, güzel ve bereket çıkıyor. Muharrem ayımızın, hayırlı olmasını diliyorum. Hep böyle güzel günlerde bereketli bir şekilde bir arada olmayı arzu ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Hizmetlerimizi de vatandaşlarımızın bizlere vereceği fikir, öneri ve destekler ile önümüze koyacağı eleştirilerle en güzelini, en doğrusunu gerçekleştireceğimizi belirtir, aşurenin bereketinin tüm şehrimize yayılmasını temenni eder, hepinize saygılarımı sunarım” dedi.

Başkan Taban, konuşmasının ardından pazaryerini gezerek, vatandaşların istek, talep ve önerilerini dinleme fırsatı da buldu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cumartesi 15.9 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 4.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.6 ° Güneşli
1

Bursa'da yaralı leyleğe jandarma şefkati

2

Korkmaz ailesinin acı günü

3

İnegöl Trafiğine MODEF Düzenlemesi

4

inegöl'de sandalye fabrikasında yangın

5

Yangın Kontrol Altına Alındı

6

İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı

7

İnegöl'ün 2023 yılı dış ticaret rakamları belli oldu