,
Güncel 14.10.2020 15:48:00 0
ARTIK İLAN SİTELERİNE  SÖZLEŞMESİZ İLAN KOYULAMAYACAK

ARTIK İLAN SİTELERİNE SÖZLEŞMESİZ İLAN KOYULAMAYACAK

Ayrıntılar>>>

Taşınmaz ticari yetki belgesiyle ilgili bu gün açıklanan yeniliklerle ilgili İTSO 10. Komite İnşaat ve Emlak komitesi Başkanı Bülent Tanrıkulu ve İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği başkanı Melih Uçaravcı ortak basın açıklamasında bulundu.

“Bilindiği üzere Taşınmaz ticareti yönetmeliği 05.06.2018 tarihinde resmi gazete de yürürlüğe girmişti.  Yeni yasa emlak ticaretini belirli kurallar doğrultusunda ilerlemesi için hazırlanmıştı. Şu an yasayla ilgili 14 ekim Çarşamba Resmi Gazetenin 31274 Sayı ya da belirtilen yeni gelişmeler oldu bu gün bunları değerlendirmek ve halkımıza bilgi vermek adına ortak bir açıklama yapmak istedik.

Yasanın çoğu maddesinde değişikliklerle karşı karşıya kaldık. Yasanın yeni yönetmelikte ki 14. Madde’ye göre bu gün itibari ile internet üzerinde paylaşım yapılacak olan mülklerin sözleşme yapmadan ilan sitelerine kesinlikle ilan oluşturulamayacağını maddelerde görüyoruz. Emlakçılar ilana girmek isteseler bile ilan siteleri sözleşme numaraları ve ıslak imzayı görmeden ilan oluşturma izni vermeyecek. Bu çok önemli bir gelişmedir. Halkımızdan bu konuyla ilgili meslektaşlarımıza destek olmalarını sözleşme imzalamadan ilan oluşturulamayacağını basın aracılığıyla bildirmek istedik. Ayrıca bundan sonra satış işlemlerinde satış sözleşmesi yapılması ,tapu işlemlerinde emlakçıların tapu takip sözleşmesi kullanması, mülkü göstermeye gidildiğinde mülk gösterme tutanağı hazırlanma zorunluluğu gelmiştir. Bu müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek ve müşterilerin haklarını koruyabilmemiz için çok güzel gelişmeler olduğunu düşünüyoruz.

Yasaya göre emlak müşaviri olmadığı halde emlakçılık işini yapmaya çalışanlara maddi cezalar ve birkaç tekrardan sonra hapis cezasına kadar gidiyor. Yasaya göre hazırlanan sözleşmelerde mülkün a’dan z’ye bütün bilgileri belirtilecek ve müşteri maduriyetleri ciddi anlamda azalacaktır. Ayrıca Korsan Emlakçılığın önüne geçmek için harcanan eforada destek olacağını düşünüyoruz. “ diye belirttiler.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 21.8 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.9 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 4.8 ° Güneşli
1

İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı

2

İnegöl'ün 2023 yılı dış ticaret rakamları belli oldu

3

İnegöl Alanyurt yolunda kaza 1 yaralı

4

inegölspor’un rakibi kayserispor oldu

5

İl olma çalıştayı raporu siyasi partilerle paylaşıldı

6

İTSO’dan sektörel kalkınma planı

7

Bursa Ankara yolunda zincirleme kaza 1 yaralı