,
Güncel 19.10.2019 17:39:00 0
ARMUT HASADI BAŞLADI

ARMUT HASADI BAŞLADI

Ayrıntılar>>>

Elma hasadı yavaş yavaş biterken, deveci armudunda hasat başlıyor. Gündelik olarak bahçelerde çalışan bayanlar evlerine ekmek götürmek ve ailelerine katkıda bulunmak için hummalı bir şekilde çalışıyor. Çalışan bayanlar arasında atama bekleyen öğretmenlerinde bulunması dikkat çekti.

İnegöl´de yetişen elma hasadında son ürünler toplanıyor. Elma hasadının ardından Deveci armudunda da hasat başlayacak. Bahçelerde en çok emek harcayanlar ise gündelik olarak çalışan bayanlar. Sabah´ın erken saatlerinde işe giderek günde 70 TL´ye çalışan bayan işçiler hem evlerine ekmek götürüyor hemde aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Çalışan işçiler arasında atama bekleyen öğretmenlerde var. Bunlarda biride 2016 yılında mezun olan Emine Karaoğlu. Fen bilimleri öğretmeni olan Karaoğlu 3 yıldır atamayı bekliyor. Bir yandan da KPSS sınavına hazırlanan genç öğretmen bir yandanda bahçelerde çalışarak parasını kazanıyor.

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Emine Karaoğlan; “Bu aralar şartlar zorlandı bir kaç yıldır. Çalışınca oluyor çalışmayınca olmuyor böyle parada lazım artık yaşta büyüdü anneden babadan para istemekte olmuyor bahçeye geliyoruz böyle günlük işlerde.Günlük olarak 70 TL alıyoruz birikiyor böyle damlaya damlaya göl oluyor. Fen bilimleri öğretmeniyim eğitim bilimleri mezunuyum 2016 yılında mezun olduk yaklaşık 3 yıldır atama bekliyorum. Daha önce ücretli öğretmenlik yaptım özel okullarda çalıştım KPSS sınavına girdim biraz düşük not aldım bu yıl KPSS hazırlanıyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Elma ve Armut yetiştiricisi çifti Hüseyin Avcı ise, artık elma hasadında sona doğru geldikleri belirterek;“Verim bu yıl güzel elmanın fiyatı 1 TL ile 1 lira 80 kuruş arasında. Elmasına göre değişiyor artık deveci armudunda hasat başladı onun fiyatı ise 2 lira ile 2 lira 50 kuruş arasında. Genelde iç piyasa satıyoruz maliyetlerimizi kurtarıyor tarlada yaklaşık 20 yakın bayan çalışıyor. Bahçesine göre verimde değişiyor.” Diye konuştu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

2

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

4

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

5

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

6

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

7

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor