,
Güncel 13.10.2018 10:34:16 0
ALT YAPI PROGRAMI HAZIR

ALT YAPI PROGRAMI HAZIR

Belediye Başkanı Alper Taban´ın her Cuma sabahı farklı bir camide düzenlediği ‘Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliği´ bu hafta Akhisar Fatih Camisinde gerçekleştirildi. Namaz sonrası vatandaşlarla simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, burada k

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın İnegöl Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı ve yaşanan Başkanlık değişimi sonrası Belediye Başkanı Alper Taban´ın da sürdürdüğü Bereket Sofrası Halk Günleri Etkinliği, yaz döneminde verilen aranın ardından geçtiğimiz hafta yeniden başlamıştı. Her hafta Cuma sabahı farklı bir camide düzenlenen ‘Bereket Sofrası´ Halk Günleri etkinliğinin bu yılki ilk durağı Kasım Efendi Camisi olmuştu.

VATANDAŞ TALEPLERİNİ BAŞKANA İLETİYOR
Birlik ve beraberliğin artması ve vatandaşlar ile kucaklaşma adına düzenlenen Bereket Sofrası etkinliklerinin ikincisi ise Akhisar Mahallesi Fatih Camisinde gerçekleştirildi. Vatandaşların istek, şikayet ve dileklerini ilk ağızdan Başkan Taban ve ilgili yöneticilere ilettiği Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğinde kılınan sabah namazının ardından mahalle sakinleri ve cami cemaatiyle simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, aynı zamanda mahallenin ve bölgenin sorunları dinlenerek birlikte ortak çözümler üretiliyor.

Belediye Başkanı Alper Taban ile beraberindeki Başkanvekili Turgay Yel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, parti yöneticileri ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşen Bereket Sofrası etkinliğinde, sabah namazının kılınmasının ardından caminin avlusunda bulunan taziye evinde cemaatle birlikte kahvaltı sofrasına geçildi. Zeytin, peynir ve simitle yapılan kahvaltı sonrası vatandaşlara hitaben konuşan Belediye Başkanı Alper Taban; “Geçmiş yıllarda da vatandaşlarımızla bir araya gelme adına başlattığımız Bereket Sofrası buluşmalarımızı, bu yıl yine okulların açılmasıyla birlikte başlatmış olduk. Geçen hafta ilk Bereket Soframızı kurmuştuk, bu hafta da Akhisar Mahallemizde Fatih Camisinde sizlerle birlikteyiz. Bildiğiniz gibi henüz 10 aydır görevdeyim. Göreve geldiğimiz günden beri meclis üyelerimizle, yönetici arkadaşlarımızla eksiklerimiz nelerdir, bitirilmesi gereken, devam eden çalışmalarımız nelerdir bunun üzerine neler ilave etmeliyiz gibi çalışmalarımızı ve hazırlıklarımızı yaptık” dedi.

ALT YAPI PROGRAMI HAZIR
2019 yılında yapılacak yerel seçimlere de değinen Taban; “Allah nasip ederse 2019´un Mart ayında yerel seçimler gerçekleştirilecek. Şuan tabi biz seçimin de gelmesinin ötesinde bir an önce var olan eksik ve aksakları gidermek adına gayretle çalışmaya devam ediyoruz. Yeri geliyor muhtarımızla, yeri geliyor vatandaşlarımız üzerinden bize gelen ya da bizlerin belirli vesilelerle yaptığımız buluşmalar neticesinde eksik ve aksakları gidermeye çalışıyoruz. Tabi göreve geldiğim günden bu güne şunu ifade ettim; lütfen vatandaşlarımız, mahalle sakinlerimiz bizlere yardımcı olsun. Nasıl yardımcı olacaklar? Türkiye´de tüm belediyelerin 153 hatları var Çözüm Merkezlerinin. Nerede 153´ü arasanız oranın belediyesi karşınıza çıkar. Biz de bunu pek çok platformda duyurmaya çalıştık. Vatandaşlarımız da bunu benimsedi ve arıyor, sorunlarını iletiyor. Whatsaap hattımız var, bunun gibi farklı kanallar üzerinden sorunlarını ve derdini anlatıyorlar. Biz de bunları bir an önce çözmeye çalışıyoruz. Sizlerden ricam, mahallenizde mutlaka eksiklerinizi biliyoruz bunun farkındayız. Özellikle yapısal anlamda yapılacak pek çok işte önce alt yapı tamamlanması gerektiği için üst yapı daha sonra devam edecek. 2019 yılı itibariyle Büyükşehir Belediyemizin alt yapı programı hazır. Bunun çalışmaları başlayacak. Biz bir yandan çocuk parkı, yeşil alan düzenlemeleri, asfalt düzenlemeleri gibi eksikleri ihtiyacı karşılayacak ölçüde gidermeye gayret ediyoruz” diye konuştu.

KİRLETEN BİR TOPLUM OLMAYA DOĞRU GİDİYORUZ
Konuşmasında temizlik hususuna da değinen Taban, şöyle devam etti: “Ancak temizlik hususunda çok dertli olduğumu ifade etmek istiyorum. Belediyenin yaptığı bir temizlik var ama her gün bu şehirden 240 ton çöp topluyoruz, beraberinde şehir aynı oranda kirlenmeye devam ediyor. Bunun adı temizlik olmuyor. Biz Elhamdülillah Müslümanız diyoruz ama maalesef farkında olmayarak kirleten bir toplum olmaya doğru da gidiyoruz. Sizden ricam bu konuda bize yardımcı olmanız. Şehrimizle ilgili, mahallenizle ilgili önerileriniz, fikirleriniz varsa bunları bize iletin. Bizim yapmamız gereken işlerle ilgili bunlar zaten bizim boynumuzun borcu. Ama sizlerden gelirse hızlı bir şekilde çözme imkanımız olur.”

EN GÜZEL MAHALLE AKHİSAR OLACAK
“Önceliğimiz şu; vatandaş bizden ne istiyor, ne bekliyor. Alper Taban olarak biz bir şeyler üretebiliriz. Masa başında planlayabiliriz ama vatandaşın beklentisi önemli. Şunu da ifade edeyim; gelecekte en güzel mahallemiz Akhisar Mahallesi olacak. Neden? Bahçeli düzen evlerden dolayı. Yerleşimin bu tarzda olmasından dolayı eksikler tamamlandıkça İnegöl´ün en güzel mahallelerinden biri olacak.”

PARKLARA KAMERA KURULACAK
“Çok güzel parklar, sosyal donatı alanları yapıyoruz. Ama bir süre sonra bakıyoruz ki parkın demirleri bükülmüş, oyuncakları kırılmış, sökülmüş… Devlet malına, milletin malına zarar veriliyor. Şimdi bununla ilgili de bir çalışma sürdürüyoruz. Özellikle sorunlu olan parklara kamera kurmak istiyoruz. Bu konuda vatandaşın da desteğini bekliyoruz. Gördükleri yanlış davranışları ilgili kurumlara bildirsinler ki biz de önlemini alalım.”

Konuşmanın ardından vatandaşların kendi bölgeleri ve İnegöl´e ilişkin sorun, talep ve önerilerini iletmesiyle devam eden Bereket Sofrası Buluşmasında, ayrıca bölgede incelemelerde de bulunuldu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

2

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

4

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

5

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

6

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

7

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor