,
Siyaset 13.03.2021 10:48:00 0
 Toplumumuzun Hafızasından Bu Acı Olaylar Silinmeyecektir

Toplumumuzun Hafızasından Bu Acı Olaylar Silinmeyecektir

Ayrıntılar>>>

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali DOĞAN yaptığı yazılı basın açıklamasında;

"Tarih 12 Mart 1995.
Faşizmin daha önce denediği katliamlara bir yenisini daha ekleyeceği 3 günlük Gazi katliamının başlangıç noktasıdır. 22 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin tutuklanıp, işkenceye uğradığı bu karanlık olayı ne yazık ki tarihimizin katliamlar sayfasına iliştirmiş bulunuyoruz. 26 yıldır kanayan bu yaranın failleri bilinmesine rağmen bu failler ülkemiz tarihinde hala kara bir leke olan Maraş, Çorum ve Sivas katliamlarında olduğu gibi devleti yönetenler tarafından himaye edilip, korunmaktadırlar.
 Ancak bilinmelidir ki bu ve bunun gibi katliamları hazırlayan, uygulayan cinayet şebekeleri toplumumuzun hafızasından bu acı olayları silemeyeceklerdir. Bugün en çok vatan ve millet kavramlarını sömüren bir takım siyasi kesimler toplumun diğer yarısına karşı işlenen bu cinayetlere kitlesel katliamlara karşı iki yüzlü ve riyakar tavrını korumaktadırlar. 
Son günlerde, siyasilere ve basın emekçilerine yapılan şiddet ve saldırılarında altında ülkemizdeki demokrasi ve fikir özgürlüğüne yapılmış bir saldırılardır. Şiddetle kınıyoruz.
Söylenecek çok söz verilecek çok hesap var. İnanıyorum ki halkıyla bir bütün olup bu ülkeyi yoktan var etmiş Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bütün bu hukuksuzluklar, faili meçhul cinayetler, katliamları yapanlar bağımsız yargı önüne çıkarılıp er geç Bağımsız Türk adaletine hesap vereceklerdir. Barış ve kardeşçe yaşamamız ülkemiz tarihinde karanlıkta kalmış bu ve benzeri olayların aydınlatılmasıyla daha sağlam bir zemine oturacaktır."dedi.          
                                                                    


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
1

Başkan Bozbey, Modef fuarını ziyaret etti

2

Minik Ömer'in Bayrak Sevgisi Görenleri Duygulandırdı!

3

Yavuz Turhan gözyaşlarıyla toprağa verildi

4

Eğitimci ve yazar Dilek Cesur İnegöllülerle buluştu

5

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu

6

Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı

7

Seçim bitti saadet partisi yine sahada