,
Güncel 6.06.2018 10:47:11 0
7/24 ESASINA GÖRE ÇALIŞIYORUZ

7/24 ESASINA GÖRE ÇALIŞIYORUZ

İnegöl Belediyesi Ramazan Bayramı öncesi ilçe halkının huzur içerisinde bayram alışverişlerini yapmaları için bir takım önlem ve tedbir aldı. Alınan karar gereği çarşı merkezinde yaya trafiğinin güvenliğinin sağlanması için 13 Haziran Çarşamba gününden it

 

Kaldırım işgaline de Bayram öncesi esneklik getirilerek 9 Haziran Cumartesi gününden başlayarak 14 Haziran perşembe günü akşamına kadar esnafın satış yaptığı iş türüyle alakalı ürünleri kendi işyerinin önünde sergi açabilmesine ve satış yapabilmesine müsaade edilecek. Bayram sonrası ise yaya yolları için alınan kaldırım işgallerine son verilmesi hakkındaki karar aynen uygulanmaya devam edilecek.

“RAMAZAN İNEGÖL´ÜN CADDESİNDE, SOKAĞINDA HER YERİNDE YAŞANIYOR”
Bayram öncesi karara bağlanan uygulama hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “Ramazan ayının tüm güzelliklerini ilçemizde yaşıyoruz. İnegöl Belediyesi olarak 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif´in dolu dolu geçmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Teravihlerle, iftarlarla, sahurlarla ve her türlü organizasyonlar ile birlikte bolluk bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan İnegöl´ün caddesinde, sokağında her yerinde yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz. Ayrıca belediye olarak Umuteli Sosyal Yardımlaşma Merkezi marifetiyle ihtiyaç sahiplerine yönelik erzak dağıtımlarımızla onların biz nebzede olsa yüzlerini güldürmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

9-14 HAZİRAN ARASI 

/resimler/2018-6/6/1048078247670.jpg
Şehrin her yerinde Ramazan ayının coşkusu yaşanırken bizlerde belediye olarak yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi halkımızın huzur içerisinde bayram alışverişlerini yapmaları için bir takım önlem ve tedbirler aldık diyen Taban; “Bu kapsamda esnaflarımızın işyerine önüne tezgah açma talepleri değerlendirilmiş olup almış olduğumuz karar gereği Bayram haftası diyebileceğimiz 9 Haziran Cumartesi gününden başlayarak 14 Haziran perşembe günü akşamına kadar görüntü kirliliğine mahal vermemek için esnafımızın sadece satışı yaptığı iş türüyle alakalı ürünleri kendi işyerinin önünde sergi açabilmelerine ve satış yapabilmelerine müsaade edeceğiz. Bayram sonrası ise yaya yolları için alınan kaldırım işgallerine son verilmesi hakkındaki karar aynen uygulamaya devam edecektir” dedi.

“ORANTISIZ BİR ŞEKİLDE SERGİ AÇMAYALIM”
Açılacak sergilerin yayaların kaldırımları kullanmasına engel olmaması gerektiğine de dikkat çeken Taban, “Bir konuyu özellikle belirtmek isterim ki esnafımıza yönelik aldığımız karar gereği kendi işyerleri önünde sergi açan esnaflarımız yayaların kaldırımları rahat bir şekilde kullanmalarına dikkat etmeliler. Özellikle orantısız bir şekilde sergi açılmamasını, kaldırımları kullanacak hemşerilerim adına istirham ediyorum. Bu konuda esnaflarımızın duyarlı olacaklarına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILACAK
Taban konuşmasının devamında, “Bayram yoğunluğu sebebiyle çarşı içini rahatlatmak ve ilçe halkımızın bayram alışverişlerini rahat ve güvenli bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için ise, 13 Haziran Çarşamba gününden itibaren Hacı Veli Ağa Sokak başından başlayarak Elektrik Sokak, Tabakhane Sokak ve Yapı Kredi Bankasının olduğu yerden itibaren araç trafiğine kapatılacak. Şunu da söylemek isterim ki Bayram dolayısıyla çarşı-pazarın kalabalık olacağından yaşanabilecek hırsızlık ve kap-kaç olayları için ilçe halkımızı tedbirli olmaya davet ediyorum.”

7/24 ESASINA GÖRE ÇALIŞIYORUZ
Bildiğiniz gibi Belediyeler, 7/24 esasına dayalı çalışan ve beşikten mezara kadar hizmet veren kamu kurumlarıdır diyen Taban; “İnegöl Belediyesi olarak, yaklaşan Ramazan Bayramı´nın sorunsuz geçmesi için gerekli tüm önlem ve tedbirler alınmıştır. Nöbetçi zabıtamız bayram boyunca 24 saat hizmet verecektir. Ayrıca bayram süresince halkımız, her türlü şikayet ve isteklerini Çözüm Merkezi ALO 153 No´lu telefondan Belediyemize iletebileceklerdir” dedi.

Taban son olarak; “Bolluk ve bereket içerisinde dolu dolu geçirmeye çalıştığımız mübarek Ramazan ayının ilçe halkımıza hayırlar getirmesini temenni ederken, Yüce Mevlamın sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde, tüm sevdiklerimiz ile birlikte Ramazan Bayramına bizleri kavuşturmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 25.5 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
1

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

3

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

4

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

5

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

6

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor

7

İnegöl'de Kızılay’dan ihtiyaç sahiplerine ramazan kolisi