,
Güncel 18.01.2019 15:33:33 0
60 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

60 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Ayrıntılar>>>

2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona erdi. İnegöl´de 60 bin öğrenci karne heyecanı yaşarken, İnegöl Fenerbahçeliler Derneği Hamamlı İlkokulunda öğrencilerin karne heyecanına protokol üyeleri de ortak oldu.

2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk dönemi bugün tamamlandı. Öğrenciler 4 aylık maratonun ardından ilk dönem karnelerini alarak 15 günlük tatile başladı. İlçemizde her okulda karne törenleri ve farklı etkinlikler düzenlenirken, Kaymakam Şükrü Görücü ile Belediye Başkanı Alper Taban da İnegöl Fenerbahçeliler Derneği Hamamlı İlkokulunda öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Programa AK Partili bazı meclis üyeleri ile yöneticiler, Jandarma Komutanı Ferruh Maden, Milli Eğitim Şube Müdürleri Orhan Çelik, Haili İbrahim Zengin, Ayfer Er ile İnegöl Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Cemal Arık da katıldı. Öğrenci ve velilerin de programa ilgisi yoğun oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, ardından Okul Müdürü Mustafa Arı bir konuşma yaptı. Okulun tarihçesi hakkında bilgi veren Arı, “Okulumuz 1954 yılında ilköğretim okulu olarak açılmıştır. 2009 yılında İnegöl Fenerbahçeliler Derneği tarafından okulumuzun binası ilkokul olarak yapılmıştır. Daha sonra bazı eklentilerle ortaokul öğrencileri de eğitim öğretime başlamıştır. 107 öğrenci ve 14 öğretmenle eğitim öğretim çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

TATİLİ ATALARIMIZDAN KALMA OYUNLARLA GEÇİRİN
Okul Müdürü Arı´nın ardından Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Çelik, “Çocukluk yıllarımızda hepimizin sevinç günleri vardı. Onlardan biri de karne günüydü. Ve bugün çocuklarımızla birlikte, velilerimizle birlikte Hamamlı Mahallemizde bu coşkuyu yaşıyoruz. Bugün İnegöl ilçemizde yaklaşık 60 bin öğrencimiz karne alıyor ve 3 bin küsur personelimiz ile birlikte 15 günlük bir tatile giriyor. Çocuklar, benim sizlere tavsiyem bu tatili atalarımızdan kalma oyunlarla eğlenceli hale dönüştürün. Televizyon, telefon, bilgisayar gibi teknolojik cihazlardan ziyade, geçmişte tüm çocukların heyecanla oynadığı çelik çomak, saklambaç gibi oyunları arkadaşlarınızla birlikte oynayın. 15 günlük tatil süresince kartopu oynayın, eğlenin ve aynı zamanda dinlenerek yeni döneme hazır hale gelin” diye konuştu.

İLÇE HALKIMIZIN ÇOK CİDDİ TEVECCÜHÜNE MAZHAR OLUYORUZ
Belediye Başkanı Alpler Taban da Belediye Başkan Adaylığı sürecine ilişkin düşüncelerini ifade ederek başladığı konuşmasında şöyle konuştu: “Bugün karne dağıtım töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ben de şehrimizde AK Parti´nin aday adaylığı sürecinden adaylık sürecine geçişiyle beraber ayağımın tozuyla sizlerle buluşmuş oldum. Bunun da ayrıca mutluluğunu yaşıyorum. Gerçekten ilçe halkımızın çok ciddi teveccühüne mazhar oluyoruz. Arayan soranlar, telefon açanlar var teşekkür ediyorum.”

15 TATİL ÇOCUK SANAT ATÖLYESİ BAŞLIYOR
“Bugün kıymetli yavrularımız tatile girecekler ama öncesinde karnelerini alacaklar. İnşallah güzel ve başarılı bir dönem olmuştur. Yine güzel bir 15 gün onları bekliyor. Özellikle kar yağdığında öğrencilerimiz ve velilerimiz sürekli mesajlar atarak Başkanım okulları tatil etmiyor musunuz diye soruyor. Ben de kendilerine okulları benim tatil etmediğimi, bu kararı Kaymakam Beyin verdiğini ve öğrencilerimizin taleplerini benim kendisine ilettiğimi söylüyorum. Dolayısıyla şimdi güzel bir 15 gün var. Biz de kurum olarak 15 tatil için Çocuk Atölyemizi açtık. Buralardan istifade edebilirsiniz. El becerilerinizi geliştirmek, yeni arkadaşlar edinmek için 15 tatil süresince çocuk atölyemize katılabilirsiniz.”

“HEDEFİMİZ AHLAKLI, KALİTELİ, NİTELİKLİ, KENDİNİ BİLEN BİR NESİL YETİŞTİRMEK”
“Tabi hedefimiz ahlaklı, kaliteli, nitelikli, kendini bilen bir nesil yetiştirmek. Bunun için de eğitim sistemimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz bunun mücadelesini veriyorlar. Hepimiz bu yollardan geçtik. Yetişkinler olarak da öğrenci kardeşlerimize rol model olmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bence her biri parlatılmayı bekleyen birer cevher. Ben şimdiden öğrencilerimizi kutluyorum, iyi tatiller diliyorum.”

“BU KARNELER VELİLERİN DE KARNESİDİR”
Törende son konuşmayı Kaymakam Şükrü Görücü yaptı. Kaymakam Görücü; “Bugün okulumuzda sizlerin sevincine ortak olmak için buradayız. Bizim için, ülkemizin geleceği için eğer Türkiye Cumhuriyeti çağdaş uygarlığın üzerine çıkmak istiyorsa ki başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hepimizin gayesi bu ülkeyi hak ettiği yere getirmek. Bunun için de en önemli konularımızın başında eğitim geliyor. Ne kadar zengin olursak olalım, ne kadar refah içerisinde olursak olalım eğer eğitim sorununu halledememişsek hiçbir şekilde kalkınamayız. Bugün ülkemizde 700 binin üzerinde öğretmenimiz, 17 milyon öğrencimiz var. İlçemize baktığımızda da 60 bin civarında öğrenci ve 3 bin civarında öğretmenimiz var. Öğrencilerimiz bugün tatile giriyorlar. Tabi ki tatil hem dinlenme hem de muhasebe yapma zamanıdır. Bu karneler aynı zamanda velilerin de karnesidir. Eğer başarı istiyorsak öğretmen, öğrenci, veli işbirliğini sağlamak durumundayız. Bu kurumu bir aile olarak kabul etmek durumundayız. Ailenin bireyleri mutlu ve huzurluysa başarı zaten kendiliğinden gelecektir” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİN KARNE HEDİYESİ İNEGÖL BELEDİYESİ´NDEN
Konuşmaların ardından okulun yapımını üstlenen İnegöl Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Cemal Arık´a, katkılarından dolayı Hamamlı Mahalle Muhtarı Recep Ötünmek´e ve Okul Müdür Yardımcısı Fatih Mavuş´a plaket takdimi gerçekleştirildi. Daha sonra sınıflara geçilerek öğrencilere karneleri takdim edildi. Karnelerle birlikte İnegöl Belediyesi´nin hazırladığı hediyeler de Hamamlı İlkokulu öğrencilerine takdim edildi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

2

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

4

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

5

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

6

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

7

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor