,
Güncel 7.01.2019 16:56:16 0
2019´UN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

2019´UN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

AYRINTILAR>>>

İnegöl Belediyesi, 2019 yılının ilk meclis toplantısını bugün gerçekleştirdi. Ocak ayı olağan meclis toplantısında 20 gündem ve 1 takrir olmak üzere toplam 21 madde görüşülerek karara bağlandı.

İnegöl Belediyesi yeni yılın ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Ocak ayı olağan meclis toplantısı bugün 14.00´da Belediye Ek Hizmet Binası meclis salonunda 30 meclis üyesinin katılımıyla yapıldı. Belediye Başkanı Alper Taban´ın başkanlığında gerçekleştirilen yılın ilk meclis toplantısında, 20 gündem ve 1 takrir olmak üzere toplam 21 konu görüşülerek karara bağlandı.

Toplantı öncesi konuşan Başkan Alper Taban, “2019 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştiriyoruz. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde en güzel kararları almaya devam ederiz. Bu şehre hep birlikte hizmet etmeye çalıştık. Ayrıca Ocak ayında İMOB fuarı var. Fuarlar şehrimiz için önemli. Şehrimizin lokomotif sektörlerinden bir tanesi mobilya. Bu anlamda tüm mobilyacılarımıza bereketli fuarlar diliyoruz” dedi.

SULHİYE´DE İSİM DEĞİŞİKLİĞİ REFERANDUMLA BELİRLENECEK
Meclis toplantısı, Aralık ayı faaliyetlerinin sunulduğu sinevizyon gösteriminin ardından gündem maddeleri ile devam etti. İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne ait komisyondan gelen 9 maddenin görüşülerek oylanması sonrası plan ve bütçe komisyonundan gelen Sulhiye Mahallesinin isim değişikliği masaya yatırıldı. Gündemin 12. Maddesinde yer alan Sulhiye mahallesi isminin mahalle sakinlerinin isteğiyle Eski Mezit olarak değiştirilmesi maddesine ilişkin açıklama yapan Başkan Taban, “Vatandaşlardan talepler geldi. Bir karışıklığa sebep vermemek adına, vatandaşlarımızın fikrini almak daha doğru olur” dedi. Mahallenin isim değişikliği ile ilgili Sulhiye´de referandum yapılmasına karar verildi.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİMİ YAPILDI
Meclis toplantısının 13. Maddesine göre, İnegöl Belediye Meclisi Denetim Komisyonu seçimleri de Ocak ayı meclis toplantısında gerçekleştirildi. Yapılan kapalı oylamada Denetim komisyonuna AK Partili üyeler; Berat Ertopuz, Hakkı Baydar, Sedat Öpçiner ve Ersen Nari ile MHP ve İYİ Parti adına Hasan Fehmi Sarı seçildi.

ÜNİVERSİTEYE DESTEK
Gündemin 14. Maddesinde yer alan Uludağ Üniversitesi İnegöl yerleşkesinin onarımı ile alakalı destek konusunda da Belediye Başkanı Alper Taban açıklamalarda bulundu. Başkan Taban, “İnegöl üniversitesini istiyoruz ama şehrimizdeki mevcut üniversitenin gelişimi için de gerekli desteği sağlayacağız” dedi. İnegöl Yerleşkesinin onarımı için gereken 65 bin lira desteğin sağlanması amacıyla Başkan Taban´a yetki verilmesi konusu oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

/resimler/2019-1/7/1657386921478.jpg

PANKARTLAR GÜNDEME ALINDI
Meclis toplantısında MHP´li üye Hakan Ergül´ün “Gelişi güzel afişe ve pankartlar asılarak çevre kirliliği oluşturulmaktadır, belediyenin uygun gördüğü yerlerin dışında afiş ve pankartların asılmamasını istiyoruz” ifadelerinin yer aldığı ilave günden maddesi de oylanarak meclis gündemine alındı. Söz alan MHP üyesi Hakan Ergül, “İnegöl olarak çevreci bir belediye olduğumuzu söylüyoruz. Encümen kararı daha önce vardı. 14 nokta belirlenmişti. Bunları asanların tespiti mümkün olmuyor. Bu kararın uygulanması mümkün olmadığını görüyoruz. Kesin bir karar alınıp, yasaklanması gerekiyor. Katı kural şeklinde çevrenin daha güzel görünmesini sağlamamız lazım” dedi.

EN DOĞRU KARARI ALMAK GEREKİYOR
Başkan Taban ise, “Belli bir disiplin içerisinde yürütülmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Farklı noktalara asılan afişlerin, üzerlerinde irtibat telefonları olduğunda tespit ettiğimizde gerekli cezai işlemi uyguluyoruz. Bu konuyu enine boyuna değerlendirip, en doğru kararı almak gerekiyor” dedi. Konuşmamın ardından konunun incelenmesi amacıyla Çevre ve Temizlik Komisyonu´na gönderilmesi oylanarak oy birliği ile kabul edildi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

2

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

4

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

5

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

6

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

7

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor