,
Güncel 7.07.2018 14:49:57 0
12 METRE UZUNLUĞUNDA

12 METRE UZUNLUĞUNDA

İnegöl Belediyesi, Mesudiye Mahallesi´nde Bedre deresinin üzerinde yayaların kullanımı için yeni bir köprü yapımı için çalışmalara başladı.

Şehri dört bir yanında hizmet seferberliğini sürdüren İnegöl Belediyesi, Mesudiye Mahallesi dere boyu mevkiine yayaların kullanımı için bir köprü daha yapmak üzere çalışmalara başladı. Belediye Başkanı Alper Taban, Alparslan Caddesi ve Birlik Sokak arasındaki geçişi sağlayacak köprünün devam eden çalışmalarını yerinde inceledi.

Beraberindeki Başkanvekili Turgay Yel ve Başkan Yardımcısı Adil Kansu ile birlikte iki uçta direklerinin yapımı başlayan köprüyü yerinde inceleyen Başkan Taban, “Bugün Mesudiye Mahallemizdeyiz. Bedre deresi üzerinde bu alanda yayalar için karşıya geçişleri sağlamak maksadıyla bir köprü inşaatına başladık. Aslında aşağıda bir köprümüz daha vardı ancak alan geniş olduğu için yeni bir köprü ihtiyacı daha oldu. Seçim arifelerinde aslında kararını aldık ama başlaması bugünlere nasip oldu” dedi.

12 METRE UZUNLUĞUNDA
Alparslan Caddesi ve Birlik Sokak arasındaki geçişi yeni köprünün sağlayacağını kaydeden Taban; “12 metrelik bir uzunluğa sahip ve 2 metrelik bir genişliği olacak. Arkadaşlarımız yapım sürecini başlattılar. Pabuç yükseklikleri 7 metre, beraberinde 50 m3 C30 beton kullanılacak. 80 cm genişliğinde hazır beton kirişler kullanılacak. Yaya köprümüz çelikten karkas ve korkuluklu olacak. Yayaların geçişini kontrollü ve güvenli bir şekilde sağlamış olacağız” diye konuştu.

/resimler/2018-7/7/1451205798740.jpg

Başkan Taban, şehrimizde her geçen gün ihtiyaçların arttığını da dile getirerek; “Burada da görüyoruz bir yandan park bahçeler müdürlüğümüze bağlı ekipler çalışıyor, Büyükşehir Belediyesi ekipleri temizliği yürütüyorlar, bir taraftan şehrimizin güzelliklerini ön plana çıkarabilmek, daha yaşanabilir alanlar oluşturabilmek adına çabamız devam ediyor. İnşallah içerisinde bulunduğumuz dönemde güzel çalışmalar yapacağımızı düşünüyorum. Çalışma arkadaşlarımızın gayreti ve vatandaşlarımızın katkılarıyla inşallah İnegöl´ümüzde daha güzel, daha huzurlu bir şehir kurgusunu oluşturacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

ULU CAMİ YÜKSELİYOR
Açıklamasında köprünün hemen karşı kısmında yapımına başlanan Ulu Cami´ye ilişkin de konuşan Taban, “Burada bizim yapımı yeni başlayan bir camimiz de var. Ulu cami. İnegöl´ümüzün bir Ulu Camisi yoktu. Ulu Camiler Osmanlı döneminde yapılan eserlerdir. Bursa´mızda da bir tane var. İnegöl´ümüzde de bir Ulu Cami inşaatı başladı. Bunun da inşallah kısa süre içerisinde hayata geçirilmesi önemli. Bizim insanlarımız gerçekten hayırsever yönüyle sahipleniyor. Bir bakmışsınız tamamlanmış. Burada destek ve katkılar hızlanırsa vatandaşlarımız da gelip ibadetlerini gerçekleştirecekler. İnşallah iki çalışmamız da en kısa sürede tamamlanır” ifadelerinde bulundu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 21.8 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.9 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 4.8 ° Güneşli
1

Korkmaz ailesinin acı günü

2

İnegöl Trafiğine MODEF Düzenlemesi

3

inegöl'de sandalye fabrikasında yangın

4

Yangın Kontrol Altına Alındı

5

İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı

6

İnegöl'ün 2023 yılı dış ticaret rakamları belli oldu

7

İnegöl Alanyurt yolunda kaza 1 yaralı