,
Güncel 7.03.2019 13:55:05 0
110 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLADI

110 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLADI

AYRINTILAR>>>

İnegöl Belediyesi´nin bu yıl 3´üncüsünü düzenlediği İnegöl Kitap Günleri etkinliğine ilişkin bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Alper Taban, 15-24 Şubat tarihleri arasında yapılan organizasyonu 110 bin kişinin ziyaret ettiğini açıkladı.

Belediye Başkanı Alper Taban, 15-24 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 3. İnegöl Kitap Günlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bugün 11.00´da Başkanlık makamında basın toplantısı düzenleyen Taban´a İnegöl Belediye Meclis Üyesi ve kültür komisyonu üyesi Mürsel Avaşar ile İnegöl Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Önder Kılıç´ta eşlik etti.

FUAR ALANI BÜYÜTÜLDÜ
Başkan Taban, Regaip Kandilini kutlayarak başladığı açıklamasında kitap günleri etkinliğine ilişkin rakamları ve yapılan değerlendirmeleri paylaştı. Şehrimizde bu yıl 3´üncüsü gerçekleştirilen Kitap Günler Etkinliği ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yapıp sonuçları paylaşmak istediklerini kaydeden Taban, “Gerçekten bu yaptığımız faaliyetten dolayı çok mutlu olduğumu ve bu konuda inşallah kendimizi geliştirerek devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Bu dönem Akıl Yayıncılık ile bu organizasyonumuzu 15-24 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirdik. Dolu dolu bir organizasyon oldu. Geçmiş yıllarda MODEF fuar alanının bir katında yapmış olduğumuz organizasyonu bu dönemde alt katı da ilave ederek alanı büyütmüş olduk. Hem yazar sayımızı, beraberinde yayınevi sayısını, beraberinde burayı gezecek vatandaşlarımızın konforunu da düşünerek alanı genişlettik” dedi.

ÖNCESİNDE CİDDİ BİR HAZIRLIK VAR
Bu organizasyonun arkasında ciddi bir hazırlık olduğunu da ifade eden Taban, “Bir yandan Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüz, bir yandan Kültür Komisyonumuz, bir yandan organizasyonu yapacak şirket tarafından öncesinde hazırlıklar yapıldı. Tanıtımlar ve davetler yapıldı. Beraberinde çevremizdeki ilçelere de duyurularımızı yaptık ki onlar da bundan faydalansınlar istedik. Sadece ilçe halkımızın değil İnegöl´ün etrafında bulunan yakın bölgeleri de davet ettik. Kitap kumbaraları dağıttık. Bu yıl 32 bin adet kumbara dağıtımı yapıldı. Öğrencilerimiz hem tasarruf yapmayı öğrensin hem de bu tasarrufla kitap almayı teşvik edelim istedik. Yine bir bağış kumbarası oluşturduk. Dileyenler oraya fazladan bir kitap alabilir mi düşüncesiyle yaptık bunu” diye konuştu.

100 YAZAR, 119 YAYINEVİ, 1 MİLYON KİTAP
Başkan Taban, 100 yazar, 119 yayınevi ve 1 milyonu aşkın kitap ile orada tüm kitapseverleri güzel bir alanda buluşturmaya çalıştıklarını dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Benim şuana kadar aldığım geri dönüşlerde de çok güzel ve yerinde bir organizasyon olduğunu iletiyor vatandaşlarımız. Tabi burada Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Milli Eğitim ile işbirliği yaparak öğrencilerimizin derslerini de aksatmadan onların tamamını buraya getirmeye çalıştık. Beraberinde vatandaşlarımızın ulaşım kolaylığını sağlayabilmek adına belirli gün ve saatlerde belirli noktalardan ücretsiz olarak servisler kaldırdık. Vatandaşımız gidemiyorum, imkanım yok demesin diye bu uygulamayı yaptık. Yine imza günleri yaptık kıymetli yazarlarımızın katılımıyla. Bu kitap fuarımızda 13 yerel yazarımızı da unutmadık ve sürece dahil ettik. Hem İnegöllü kitapseverlerle buluşturduk hem de diğer yazarlarla yerel yazarlarımızı bir araya getirmiş olduk.”

110 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLADI
“17 okulumuzda 20 ayrı söyleşi ve imza günü düzenlendi. Ziyaretçi sayımız geçen yıl 75 bin civarındayken, bu yıl 110 bin kişiye ulaştık. Çok ciddi rakamlar bunlar. İl düzeyinde yapılan bir organizasyon olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Biz aslında gençlerimize en büyük sermaye olan bilginin kapısını açtık. Ben daha ziyade bunu önemsiyorum. Orada bugün bilgiyi eline alan, bilgiyi kendisine taşıyan insanlar aslında sermayenin de en büyüğünü kazanmış durumda. Bugün sermayeni bilgiyse çok daha üretken, pozitif, faydalı, vizyonel bir insan olmanız daha yüksek. Bunu başaran insanlara baktığınızda, hayatın tam merkezine kitabı yerleştiren insanlar olduğunu görüyorsunuz. Kaldı ki yüce rabbimiz bize okumayı ilk emir olarak önümüze koymuş. Dolayısıyla biz bu noktadaki eksikliğimizi de bir anlamda gidermiş oluyoruz. Ben organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizlere alanın kapısını açan MODEF yönetimine, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, organizasyon şirketimize, Kültür Bakanlığımıza ve özel kuruluşlarımız var; Okyanus Koleji, Bildim Eğitim Kurumları, Birey Okulları ve Kalite Okulları organizasyonun hayata geçmesinde destek ve katkı sunan kuruluşlar. İnegöl´de böylesine güzel bir etkinliğin yapılmasına katkı sundular. İnşallah güzel bir organizasyon oldu. Bundan sonrası için de var olan eksiklerimizle ilgili yeni organizasyonlarda düzenleyerek çok daha profesyonel bir fuar organizasyonuna dönüştürmek istiyoruz.”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 25.5 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
1

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

3

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

4

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

5

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

6

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor

7

İnegöl'de Kızılay’dan ihtiyaç sahiplerine ramazan kolisi