,
Ekonomi 3.07.2019 17:11:00 0
10 TEMMUZ’DA AÇILACAK

10 TEMMUZ’DA AÇILACAK

Ayrıntılar>>>

Kurban bayramına 1 buçuk ay gibi kısa bir süre kalırken, bölgenin en hareketli hayvan pazarları olan İnegöl Hayvan Pazarının kurban bayramı için yer kiralama işlemi bugün yapıldı. İhaleye çıkarılan 251 kotradan 122’sinin satışı gerçekleştirilirken, Belediye bu kiralamalardan 136 bin TL gelir elde etti.

Bölgenin en hareketli ve rağbet gören hayvan pazarlarından biri olan İnegöl Hayvan Pazarı, kurban bayramı öncesi yapılan kiralama ile bu yıl da kurbanlık piyasasının önemli merkezlerinden biri olacağını gösterdi. İnegöl Hayvan Pazarında kurbanlık hayvan satış yeri kiralama işlemi bugün saat 10.00’da Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi. Çok sayıda vatandaşın kotra kiralamak üzere hazır bulunduğu salonda açık arttırma usulü ile yapılan kiralamalar sonucunda 251 kotradan 122’sinin satışı gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcıları Oğuzhan Uslu ve Durmuş Aydın’ın Başkanlığında gerçekleştiren kotra kiralamalarında, İnegöl Belediyesi 136 bin TL gelir elde etti.

KOTRALARI ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE KİRALIYORUZ
Kotraların kiralanması öncesi katılımcılara yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Uslu, satışlarla ilgili bilgiler verdi. Uslu, “Kurban bayramına bir buçuk ay gibi kısa bir süre kalırken, bölgenin en hareketli hayvan pazarı olan İnegöl Hayvan Pazarının kurban bayramı için yer kiralama işlemini gerçekleştirmek adına toplanmış bulunuyoruz. Yapacağımız kiralama işleminin şimdiden hepimize hayırlı olmasını temenni ediyor, ilçemizden ve şehir dışından gelen tüm misafirlerimize Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban Bey ve şahsım adına hoş geldiniz diyorum. Her yıl olduğu gibi hayvan pazarında yer alan kotralarımızın kiralama işlemini bu yıl da şeffaf bir ortam içerisinde, ayrımcılık olmadan, en fazla değeri veren vatandaşımıza kiralama işlemini gerçekleştireceğiz” dedi.

DİŞİ HAYVAN SATIŞI YASAK
Tarım ve Orman Bakanlığının aldığı karara istinaden bu sene de küçükbaş ve büyükbaş dişi hayvan satışının pazarda yasak olduğunu ifade eden Uslu, “Eğer bu aşamada ben dişi hayvanımı satmak istiyorum diyen varsa, mağdur olmamaları adına kotra almamalarını tavsiye ediyorum. Zira dişi hayvanlar pazara sokulmayacak. Lakin damızlık değerinin olmadığı veteriner raporu ile belgelendirilen dişi hayvanlar bu yasağa tabi değildir” açıklamalarında bulundu.

HAYVAN PAZARI 10 TEMMUZ’DA AÇILACAK
Uslu, kotra kiralayan vatandaşların 10 Temmuz Çarşamba günü itibariyle hayvanlarını pazara getirebileceklerini de kaydeden şöyle devam etti: “Bir gün öncesinde dahi pazara girmek isteyen olursa, şimdiden söylüyorum ki girişlerine müsaade edilmeyecektir. Özellikle şehir dışından gelen vatandaşlarımızı bu hususta mağdur olmamaları adına kendilerini ayarlamalarını istirham ediyorum.”

KESİM ALANI DIŞINDA KESİM YAPMAK YASAK
“Geçen yıllara nazaran kesim alanı olarak ayırdığımız alanın dışında, gerek kotra içerisinde gerekse ara yollarda kesim yapılması sağlık nedenlerinden, çevre kirliliğinden ötürü yasaklandığını, gerçekleşmesi halinde cezai işlem uygulanacağını ifade etmek isterim. Kotra satışına geçmeden önce son olarak değinmek isterim ki; mevcut olan 324 kotramızın 73’ü geçen seneden kiralaması yapıldığından, kalan 251 kotrayı satışa çıkarıyoruz. Bir sonraki sene için bu kotraların satışının nasıl yapılacağına ilişkin sizlere daha iyi hizmet vermek adına değerlendirmeler yaptığımızı, Pazar bitmeden de sizlere bilgilendirme yapacağımızı ifade etmek istiyorum. Belediyemiz olarak gerçekleştireceğimiz kiralama işleminin hepimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

122 KOTRA SATILDI 136 BİN TL GELİR ELDE EDİLDİ
Açıklamanın ardından kotra kiralama işlemine geçildi. Küçükbaş kurbanlık hayvanların bulunacağı kotraların satışıyla başlayan kiralamalar, daha sonra büyükbaş hayvanlar için ayrılan bölüme geçildi. Kurbanlık satıcılarının yoğun ilgi gösterdiği kotra kiralamalarında toplam 324 kotradan 251’i satışa sunuldu. 73 kotranın geçtiğimiz yıldan ücreti ödenerek kiralandığı ifade edildi. 251 kotradan 122’si ise sahibini buldu. 129 kotra boş kaldı. Boşta kalan kotraların kiralanma işleminin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Kira Servisinden gerçekleştirildiği dile getirildi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
1

Başkan Bozbey, Modef fuarını ziyaret etti

2

Minik Ömer'in Bayrak Sevgisi Görenleri Duygulandırdı!

3

Yavuz Turhan gözyaşlarıyla toprağa verildi

4

Eğitimci ve yazar Dilek Cesur İnegöllülerle buluştu

5

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu

6

Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı

7

Seçim bitti saadet partisi yine sahada